default-image

Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους

Ελλάδα
Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, τα μέτρα και τα αντίμετρα.

«Δέχθηκε τα πάντα χωρίς να κερδίσει τίποτα» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός «αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα σκληρό πακέτο μέτρων».

«Η υπομονή των Ελλήνων και ειδικά των συνταξιούχων και των μισθωτών εξαντλείται καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα με επιπρόσθετα μέτρα για το 2019 και το 2020, παραβιάζοντας όλες τις κόκκινες γραμμές του. Το πρωτογενές πλεόνασμα επετεύχθη με την υπερφορολόγηση από πλευράς του Κράτους που πήρε από την μέση οικογένεια «πολύ περισσότερα» από όσα χρειαζόταν» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Με το νέο πακέτο μέτρων για το οποίο δεσμεύθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, οι Έλληνες συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα πάρουν την 13η σύνταξη που τους είχε υποσχεθεί, αλλά θα χάσουν και την 12η και την 11η, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.

Με την μείωση του αφορολόγητου ο μέσος μισθωτός που δεν πληρώνει σήμερα φόρο θα πληρώνει περίπου 600 ευρώ ετησίως - δηλαδή έναν μισθό».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό τόνισε ότι με τις παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «περικόπτονται περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια ευρώ. «Αυτός είναι ο αναξιόπιστος κύριος Τσίπρας», σχολίασε, εκτιμώντας πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σοβαρά τα ζητήματα της χώρας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάστηκε ως το νέο αλλά είναι η χειρότερη εκδοχή του παλιού. Γιατί η κυβέρνηση δεν επιστρέφει ένα 0,5% του ΑΕΠ πίσω στους Έλληνες πολίτες με φοροαπαλλαγές και όχι με επιδόματα ή προσλήψεις;», διερωτήθηκε και χαρακτήρισε την ρητορική περί αντιμέτρων «μεγάλη απάτη» καθώς δεν είναι βέβαιο πότε και αν αυτά θα εφαρμοστούν.

«Θα πρέπει να πετύχουμε πλεόνασμα 4,5% για ταΐσουμε τους φτωχούς Έλληνες;», σχολίασε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το cnn.gr,  δεσμεύθηκε πως όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα μειώσει τους φόρους με «συμμάζεμα του κράτους», διαμηνύοντας πως ναι μεν δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων «για να χτιστούν καινούργιες στρατιές εξαρτημένων από το Δημόσιο Ελλήνων, ή σπατάλη στις ΔΕΚΟ».

«Ο Τσίπρας προσποιείται ότι μεταρρυθμίζει τη χώρα ενώ χτίζει το δικό του κομματικό κράτος οικοδομώντας τη νέα διαπλοκή», τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News