default-image

Θρίλερ δίχως τέλος η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη (video)

Κρήτη
Θρίλερ δίχως τέλος η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα εννέα  δραματικά εικοσιτετράωρα συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Η αγωνία συνεχίζεται και όσο περνούν οι μέρες, οι ώρες, τα λεπτά παρατείνεται ακόμα περισσότερο για τους δικούς του ανθρώπους. Χωρίς να δοθεί λύση ούτε ως προς τη μία κατεύθυνση, αυτή των αστυνομικών αρχών, αλλά ούτε και προς αυτή της διαπραγμάτευσης της οικογένειας με τους απαγωγείς έχουν εξελιχθεί αυτές οι 38 ημέρες, που έχουν μεσολαβήσει από τη στιγμή που χάθηκαν, κάτω από τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, τα ίχνη του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Αυτό που εντείνει την αγωνία είναι η έλλειψη εξελίξεων και σε αυτή τη χρονική στιγμή προβληματίζει αρχές και κοινωνία που περιμένει νεότερα. Η υπόθεση είναι πρωτοφανής και ξεπερνά τα όρια της Κρήτης, ξεπερνά και τα όρια της Ελλάδας. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα περιστατικό που "ξεπερνά" και την ίδια την αστυνομία, με βάση τα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει.

Οι απαγωγές που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Βρισκόμαστε σε ένα χρονικό σημείο που κατατάσσει την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη ως δεύτερη σε χρονική διάρκεια στον ελλαδικό χώρο. Δυστυχώς, η  έλλειψη εξελίξεων σε αυτή τη χρονική στιγμή, δείχνει ότι θα σπάσει και αυτό το αρνητικό ρεκόρ.

Υπάρχουν είκοσι ανάλογες σοβαρές υποθέσεις απαγωγής που έχουν εξελιχθεί στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία 20 έως 25 χρόνια, καμία ωστόσο από τις οποίες δεν προσομοιάζει με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Η μόνη η οποία έχει ξεπεράσει αυτή τη στιγμή σε χρονικό όριο την υπόθεση της εξαφάνισης κάθε ίχνους ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη είναι αυτή του επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα, στην Αθήνα, όταν είχε απαχθεί το 2001 από μία αδίστακτη σπείρα.

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Ζώνας κρατήθηκε όμηρος για περίπου δύο μήνες και δεν απελευθερώθηκε μέχρι την καταβολή ενός τιμήματος τότε 1,5 εκ. δολαρίων, που είχαν ζητήσει οι απαγωγείς προκειμένου να τον απελευθερώσουν και να επιστρέψει ασφαλής στην οικογένειά του.  

Η δεύτερη σε διάρκεια απαγωγή είναι αυτή που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008 του επιχειρηματία του Γιώργου Μυλωνά, που κρατήθηκε όμηρος για 13 ημέρες και απελευθερώθηκε όταν καταβλήθηκε το τίμημα των 13 εκ. ευρώ, που ήταν αστρονομικό για εκείνη την εποχή και η πιο γνωστή σε όλους του κορυφαίου επιχειρηματία της χώρας Περικλή Παναγώπουλου το 2009, η οποία κράτησε μόλις οκτώ ημέρες και αφού καταβλήθηκε το τίμημα των 30 εκ. ευρώ, μόνο τότε αφέθηκε ελεύθερος και καλά στην υγεία του.

Αυτή η υπόθεση, έχει ξεπεράσει και όλες τις υποθέσεις που έχουν εξελιχθεί στην Κρήτη και έχουν συγκλονίσει το νησί. Η υπόθεση που απασχόλησε σε τοπικό επίπεδο πάρα πολύ την κοινή γνώμη ήταν η πολύ σημαντική υπόθεση με την αρπαγή το 1996 του Μιχάλη Μεταξά, επί τέσσερις ημέρες, με το τίμημα των 50 εκ. δραχμών τότε.

Το 1997, είχε εξελιχθεί η αρπαγή - απαγωγή, ενός 6χρονου κοριτσιού, της Ελένης Λουλάκη, η ομηρία της οποίας κράτησε μόλις δύο ημέρες και αυτό γιατί η αστυνομία κατάφερε σε αυτή την περίπτωση να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από τους απαγωγείς, οι οποίοι ζητούσαν από τον επιχειρηματία πατέρα του κοριτσιού, να καταβάλλει το ποσό των 200 εκ. δραχμών τότε, προκειμένου να την επιστρέψουν ασφαλή στην οικογένειά της.

Το 2009 είχαμε και την πιο πρόσφατη υπόθεση με τον επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, που κρατήθηκε δύο ημέρες περίπου όμηρος. Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει και είχαν λάβει το τίμημα των 155 χιλιάδων ευρώ από την οικογένεια, χωρίς όμως να υπάρχει θετική εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News