default-image

Δίκη Ανδρουλιδάκη: Καμπάνα για τις φονικές μαχαιριές

Κρήτη
Δίκη Ανδρουλιδάκη: Καμπάνα για τις φονικές μαχαιριές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή κάθειρξης 25 ετών επέβαλε νωρίτερα σήμερα το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου στον 19χρονο νεαρό, για την υπόθεση της δολοφονίας του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, τον Αύγουστο του 2015, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ο νεαρός κάθισε κρίθηκε ένοχος τόσο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, όσο και γι' αυτή της ληστείας. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε και για τις δυο πράξεις σε κάθειρξη 35 ετών, η οποία συγχωνεύτηκε τελικά σε 25 χρόνια.

Κατά την απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 19χρονος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν ήταν ο ίδιος το άτομο που σκότωσε τον αείμνηστο Ανδρουλιδάκη, παρά ο φίλος του, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε δις ισόβια κάθειρξη για την ίδια υπόθεση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΡΗΤΗ: ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ

Σύμφωνα με τον 19χρονο - σήμερα - άνδρα, αυτό που έκανε ο ίδιος ήταν να τοποθετήσει ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο του 71χρονου, προκειμένου ο τελευταίος να μη φωνάζει.

Οι ισχυρισμοί του 19χρονου δεν έπεισαν πάντως την Έδρα. Σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού ζήτησε από το Δικαστήριο να χορηγηθούν στον 19χρονο τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του.

Εντούτοις, η Έδρα απέρριψε το εν λόγω αίτημα και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο νεαρό, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων εκτός Κρήτης. Εκεί αναμένεται να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα 25 του χρόνια, προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολείο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο νεαρός, σε αντίθεση με το φίλο του, δικάστηκε από Δικαστήριο Ανηλίκων, καθώς κατά το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, ήταν 17 ετών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News