default-image

Για bullying κατηγορεί τους Ευρωπαίους η Βρετανία

Κόσμος
Για bullying κατηγορεί τους Ευρωπαίους η Βρετανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να εκφοβίσει τη Βρετανία, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις ανεβάζοντας τους τόνους πριν από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου στις οποίες οι κυβερνώντες Συντηρητικοί ζητούν τη στήριξη των ψηφοφόρων ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit.

Την Τετάρτη, η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους ότι επιδιώκουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Ιουνίου έπειτα από γερμανικό δημοσίευμα που χαρακτήριζε "καταστροφική" τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

"Ξεκάθαρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Κομισιόν προσπαθεί να εκφοβίσει τον βρετανικό λαό και ο βρετανικός λαός δεν εκφοβίζεται και η κυβέρνηση δεν θα τους επιτρέψει να εκφοβιστούν", δήλωσε ο Ντέιβις χθες Πέμπτη στο BBC.

Τα σχόλια αυτά ακολουθούν δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα καταστούν "αδύνατες" αν οι "διαφωνίες" ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίσουν να είναι τόσο έντονες και οι εμπλεκόμενοι δεν συγκρατήσουν τα αισθήματά τους.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News