default-image

Κρήτη: Με κουβάδες "πολεμούν"νέα πλημμύρα σε νοσοκομείο -vid

Κρήτη
Κρήτη: Με κουβάδες "πολεμούν"νέα πλημμύρα σε νοσοκομείο -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λιγότερο από ένα μήνα καταγράφεται νέο περιστατικό με νερά να πλημμυρίζουν το πολύπαθο καθώς φαίνεται νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου.

Τα νερά προήλθαν από διαρροή σε σωλήνα του κλιματιστικού σε γραφείο Πληροφορικής της Διοίκησης στον α' όροφο του κτηρίου. Αμέσως κατέβηκαν τα νερά στο ισόγειο, όπου βρίσκονται τα δερματολογικά και τα οδοντιατρικά ιατρεία, καθώς στις αποθήκες του υπογείου.

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μανουσάκης στο neakriti.gr «ευτυχώς ήταν πρωινή ώρα οπότε βρίσκονταν στις θέσεις τους οι μηχανικοί και έκλεισαν την παροχή αμέσως. Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι και οι καθαρίστριες τρέξαμε και βοηθήσαμε με κουβάδες ώστε σε μισή ώρα να έχουν μαζευτεί άμεσα τα νερά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ

Παράλληλα, βέβαια, διακόπηκαν τα τακτικά ιατρεία που γίνονταν εκείνη τη στιγμή καθώς και οι επισκέψεις υγείας.

"Επαναλαμβάνεται η ιστορία"

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Μανουσάκης ευτυχώς βέβαια που δεν υπήρξε ανεπανόρθωτη ζημιά στα αναλώσιμα υλικά που βρίσκονται στις αποθήκες καθώς και στα ιατρεία του νοσοκομείου. Ωστόσο οι περιγραφές θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις που επικρατούν σε νοσοκομεία της Ασίας και της Αφρικής και καμία σχέση δεν έχουν με τον πολιτισμένο κόσμο στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκουμε.

Ακόμα ο κ. Μανουσάκης αποκαλύπτει ότι έχει σταλεί έγγραφο από τον Σύλλογο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με το οποίο ζητείται χρηματοδότηση για τη βελτίωση της κτιριακής κατάστασης του νοσοκομείου.

«Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό σ' ένα χρόνο και το δεύτερο στον α' όροφο πράγμα που δείχνει ότι οι σωληνώσεις χρειάζονται άμεση αντικατάσταση. Ενώ έχει ζητηθεί, το αίτημα δεν έχει εισακουστεί ακόμα από το υπουργείο. Αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά η κακή κατάσταση του κτηρίου», καταλήγει ο κ. Μανουσάκης

Υποβαθμίζει και πάλι το θέμα η διοίκηση

Για ελεγχόμενη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος κάνει λόγο η διοίκηση η οποία υποβαθμίζει μεν το μέγεθος του προβλήματος αλλά ανακοινώνει τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.

Σε απάντησή της η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου ΓΝ-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» αναφέρει :

Την Παρασκευή 5 Μαΐου  2017 και ώρα 10:30 π.μ., κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής λειτουργίας του κεντρικού κυκλώματος ψύξης της Νέας Πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, διαπιστώθηκε διαρροή νερού του κυκλώματος ψύξης από ένα επιδαπέδιο σώμα ψύξης (εξαιτίας οπής που προκλήθηκε στον σωλήνα προσαγωγής του)  στο γραφείο Πληροφορικής της Διοικητικής Υπηρεσίας  (Α΄ όροφος Νέας  Πτέρυγας) και μέσω των αρμών και των οπών όδευσης των σωληνώσεων τα νερά εισήλθαν σε κενό χώρο του ισογείου και στο διάδρομο της αποθήκης υλικού στο υπόγειο. Η διαρροή απομονώθηκε από το τεχνικό προσωπικό σε χρονικό διάστημα μικρότερο των πέντε λεπτών και κινητοποιήθηκε άμεσα όλο το αρμόδιο προσωπικό του νοσοκομείου για την απομάκρυνση των υδάτων, την καθαριότητα των χώρων και την προληπτική απομάκρυνση συσκευών και εγγράφων για λόγους ασφαλείας και αποφυγής ζημιάς.

Χάρη στην ταχύτατη ανταπόκριση των υπαλλήλων του νοσοκομείου και δεδομένου ότι επρόκειτο για ελεγχόμενη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, δεν διαταράχθηκε η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, δεν προέκυψαν υλικές ζημιές ή βλάβες και δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων (το νερό διαρροής ήταν του δικτύου ψύξης και δεν περιέχει κάποια μολυσματική ή βλαπτική για την υγεία ουσία).

Δεδομένου ότι το πρόβλημα φαίνεται να αφορά στο σύνολο του δικτύου του κυκλώματος ψύξης των τριών πρώτων ορόφων (υπόγειο, ισόγειο και Α' όροφο) της Νέας Πτέρυγας, η Διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης και θα προχωρήσει σε περεταίρω διερεύνηση του θέματος για τυχόν απόδοση ευθυνών. Επισημαίνεται ότι οι εργασίες κατασκευής των τριών πρώτων ορόφων της Νέας Πτέρυγας ολοκληρώθηκαν πριν από 17 έτη και ως εκ τούτου εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη φθορά του δικτύου σε αυτό το χρονικό διάστημα. Τέλος, προς αποφυγή περεταίρω προβλημάτων και παρόλο που πρόκειται για έργο μεγάλης δαπάνης, η Διοίκηση θα προβεί κατά προτεραιότητα σε άμεση αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου στους τρεις πρώτους ορόφους της Νέας Πτέρυγας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News