default-image

Κρήτη: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για το άγριο μαχαίρωμα

Κρήτη
Κρήτη: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για το άγριο μαχαίρωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεκλεισμένων των θυρών παρουσία μόνο των δικαστών, του κατηγορούμενου, του δικηγόρου και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, θα διεξαχθεί η δίκη στα δικαστήρια Ηρακλείου αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, ο οποίος είχε βρει φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες Ηρακλείου, το καλοκαίρι του 2015.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηρακλείου αναμένεται να καθίσει ένας 19χρονος άνδρας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση.

Μάλιστα ο ίδιος δεν έχει δικηγόρο και για τον λόγο αυτό ορίστηκε ο κ. Αντώνης Δαμανάκης, να τον εκπροσωπήσει ο οποίος και έχει πάρει στα χέρια του τη δικογραφία και τη μελετά λίγο πριν τη δίκη που όπως όλα δείχνουν δεν θα πάρει άλλη αναβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>>ΚΡΗΤΗ:ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ-ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο νεαρός φέρεται να έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου ηλικιωμένου, μαζί με έναν 23χρονο - σήμερα - φίλο του.

Ο τελευταίος καταδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης, ωστόσο η υπόθεση έχει διαχωριστεί για το νεαρότερο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος κατά την τέλεση του εγκλήματος ήταν 17 ετών:

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο 19χρονος θα δικαστεί από Δικαστήριο Ανηλίκων. Οι δύο νεαροί, 21 και 17 ετών τότε, είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου του 2015 στο σπίτι του Όθωνα Ανδρουλιδάκη από την πίσω πόρτα, την ώρα που ο ανυποψίαστος 71χρονος κοιμόταν.

Οι νεαροί γνώριζαν το θύμα, όπως φέρονται να γνώριζαν και ότι πρόσφατα είχε "σηκώσει" χρήματα από την τράπεζα.

Την ώρα που έψαχναν, ωστόσο, για τα λεφτά, ο ηλικιωμένος ξύπνησε. Οι φερόμενοι δράστες προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρνουν.

Τελικά, με ένα μαχαίρι που βρήκαν μέσα στο σπίτι φέρονται να τον μαχαίρωσαν δεκάδες φορές... Αξίζει να σημειωθεί ότι αφού ξέκαναν το θύμα τους, οι νεαροί έφυγαν με "λεία" μόλις 100 ευρώ.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News