default-image

Γιόφυρο: Αφόρητη κατάσταση με την αποχέτευση σε δρόμο -video

Κρήτη
Γιόφυρο: Αφόρητη κατάσταση με την αποχέτευση σε δρόμο -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιαλτική είναι η καθημερινότητα σε γειτονιά στο Γιόφυρο και συγκεκριμένα στην οδό Πάρη.

Απότομη κλίση του δρόμου που οδηγεί σε αδιέξοδο, με τους δημότες να θέτουν ζητήματα ασφάλειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως σεισμού ή πυρκαγιάς, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

 

Οι κάτοικοι στρέφονται εναντίον του Δήμου Ηρακλείου για αδιαφορία στα προβλήματά καθημερινότητας τους.

Όπως υποστηρίζουν, παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν πριν από ένα χρόνο από τον δήμαρχο, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή τους, δεν έγινε το παραμικρό.

Απίστευτη ταλαιπωρία οδηγών και κυκλοφοριακή αναστάτωση στην περιοχή τις βραδινές ώρες, από ανυποψίαστους οδηγούς που εγκλωβίζονται στο σημείο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα ακόμη και σε τοίχους σπιτιών, στη προσπάθεια τους να οδηγήσουν με όπισθεν στο ύψος της κατηφόρας.

Δρόμος που μετατρέπεται σε παγίδα ατυχήματος για πεζούς, λόγω του ανώμαλου οδοστρώματος το οποίο είναι ολισθηρό, τις βροχερές μέρες.

Αυτό που ζητούν είναι η διάνοιξη του δρόμου, εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος καθώς και παρέμβαση σε σωλήνα αποχέτευσης ο οποίος όπως υποστηρίζουν έχει υποστεί φθορές ενώ έχει παρατηρηθεί και διαρροή, με την κατάσταση να είναι αφόρητη το καλοκαίρι.

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας «δείχνει» τον δρόμο

Ο κ. Γιάννης Ρασούλης, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, μέσα από παλιότερες δηλώσεις του στο neakriti.gr είχε δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τις διαδικασίες που οφείλουν να ακολουθούν οι πολίτες σε ανάλογες περιπτώσεις προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

«Στις εκτός σχεδίου πόλης περιοχές θα πρέπει να γίνουν υπεύθυνες δηλώσεις από τους κατοίκους ότι παραχωρούν τμήμα της ιδιοκτησίας τους σε κοινή χρήση για το δρόμο,  για να γίνει και η ασφαλτόστρωσή του. Θα πρέπει να απευθυνθούν στην πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος και να προχωρήσει η διαδικασία. Αν έχουν προκύψει άλλα προβλήματα, θα τα δούμε».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News