default-image

Περιμένουν με αγωνία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τις εξελίξεις για το Κύπελλο

Ποδόσφαιρο
Περιμένουν με αγωνία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τις εξελίξεις για το Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χθεσινοβραδινή συζήτηση για αναβολή και μετάθεση της ημέρας διεξαγωγής του τελικού βρήκε τον ΠΑΟΚ στον Βόλο, με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην αποστολή να είναι μεγάλη. Στην εποχή του ίντερνετ και των social media, οι παίκτες άρχισαν να βλέπουν την είδηση που... έπεσε σαν κεραμίδα, όντες στα δωμάτιά τους, αλλά όπως ήταν φυσικό κανείς δεν μπορούσε να κλείσει μάτι με τέτοια εξέλιξη.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, με τη σειρά τους, έψαχναν συνεχώς να μάθουν κάθε λεπτομέρεια απ' όλα όσα έγιναν στην Αθήνα, περιμένοντας απαντήσεις για να πάρουν με τη σειρά τους τις αποφάσεις τους. Και όλα αυτά σε μια ημέρα στην οποία οι «ασπρόμαυροι» επέλεξαν να ταξιδέψουν στον Βόλο (καταλύοντας στην Πορταριά) για να βρεθούν εκεί δυο ημέρες πριν από τον τελικό, για να μπουν στο κλίμα όντες μακριά από τη βοή της Θεσσαλονίκης.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα, δεν μας έχει ζητηθεί η γνώμη μας, δεν έχουμε ερωτηθεί» ήταν η πρώτη αντίδραση με τη γνωστοποίηση της σκέψης του υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή και μετάθεση της ημέρας διεξαγωγής του τελικού, λίγο μετά τις 11:00, ενώ από τις 12:00 και μετά επικράτησε χάος. Οι παίκτες έψαχναν έγκυρη πηγή ενημέρωσης και έκαναν λόγο για «τραγικά πράγματα» και «ερασιτεχνισμούς» σε εσωτερικά πηγαδάκια που έστησαν μεταμεσονύκτια μέσω διαδικτύου και ο ΠΑΟΚ περίμενε στο ακουστικό του ώστε να τροποποιήσει το πρόγραμμά του, εφόσον αυτό κρινόταν απαραίτητο.

«Παγωμάρα» και στην ΑΕΚ

Παγωμάρα και έκπληξη προκάλεσαν στην ΑΕΚ οι τραγελαφικές καταστάσεις που διαμορφώθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης, με την πιθανότητα αναβολής του τελικού. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που κυκλοφορούσαν πληροφορίες περί αναβολής του τελικού και ταυτόχρονα έβγαινε η ανακοίνωση της ΕΠΟ περί κανονικής τέλεσής του, στην Ένωση παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι.

Δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση για τις εξελίξεις, αλλά ήταν φανερό πως η ΑΕΚ ήθελε να γίνει ο τελικός, κάτι που αποτυπώθηκε και στο κοινό μήνυμα των Μελισσανίδη, Σαββίδη. Οι παίκτες παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και ενημερωνόταν από τα ΜΜΕ, δίχως να υπάρχει ενημέρωση πως θα υπάρξει κάτι διαφορετικό στο πρόγραμμά τους, που προβλέπει συγκέντρωση σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Βόλο.

Έτσι κι αλλιώς, στην ΑΕΚ ήταν αναγκασμένοι να προχωρούν κάνοντας σχέδια για το παιχνίδι. Αυτό που φανερώνει σε μεγάλο ποσοστό το σχήμα, τα πρόσωπα και τη διάταξη που θα εμφανίσει η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου, εφόσον υπάρχει ματς, προέκυψε κυρίως από την επιλογή της αποστολής. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως έχει "κλειδώσει" το 4-2-3-1, με τον Ανέστη τερματοφύλακα, τους Γκάλο και Ντίντακ στα άκρα της άμυνας και τους Βράνιες και Τσιγκρίνσκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Σιμόες και Γιόχανσον θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Χριστοδουλόπουλο και Πατίτο στις πτέρυγες, οργανωτή τον Μάνταλο και στην κορυφή τον Αραούχο.

Τι μπορεί να αλλάξει από τις επιλογές του Χιμένεθ; Το προφανές είναι να προτιμήσει τον Βάργκας αντί του Πατίτο, αν και είναι φανερό από τις επιλογές του στα προηγούμενα ματς πως εμπιστεύεται πολύ περισσότερο τον Αργεντινό. Το άλλο σενάριο που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα αφορά τη χρησιμοποίηση του Γαλανόπουλου (με ταυτόχρονη έξοδο του Πατίτο από την 11άδα) που θα έφερνε διάταξη 4-3-3 με τον Μάνταλο στα άκρα.

Με αυτήν τη διάταξη (αλλά τρίτο χαφ τον Αϊντάρεβιτς) η ΑΕΚ πέτυχε τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-0 για το πρωτάθλημα, αλλά το τελευταίο διάστημα ο Χιμένεθ δείχνει πως εμπιστεύεται πολύ περισσότερο το 4-2-3-1, που απελευθερώνει τον Μάνταλο και δίνει μεγάλη επιθετική ισχύ στην ΑΕΚ. Ολα αυτά, βέβαια, εφόσον γίνει ματς και δεν υπάρξει κάποια νέα παλινωδία.

Πηγή: Sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News