Ειδήσεις

Κρήτη: "Αποχαιρετούν" τον Βαρδή Τσουρή

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών μια σημαντική μορφή του κινηματικού χώρου στα Χανιά, ο Βαρδής Τσουρής, που είχε προσβληθεί απο καρκίνο.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών μια σημαντική μορφή του κινηματικού χώρου στα Χανιά, ο Βαρδής Τσουρής, που είχε προσβληθεί απο καρκίνο.

"Παρών" στις μεγάλες διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και στη δράση του αναρχικού χώρου στα Χανιά - και όχι μόνον - ο Βαρδής Τσουρής άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

"Παρών" ως φοιτητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, κατεβαίνοντας αργότερα στα Χανιά θα πρωτοστατήσει, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού στη Χαλέπα και της κατάληψης «Μαύρο Ρόδο» (Rosa Nera).

Για τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς αγώνες ο Τσουρής είχε δεχθεί κατ' επανάληψη διώξεις. Γνωστή είναι η περιπέτεια που έζησε για τη συμμετοχή του στις μεγάλες διαδηλώσεις κατά των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων που είχαν γίνει στα Χανιά το καλοκαίρι του 1990. Τότε οι Αρχές είχαν αποφασίσει την προφυλάκισή του, με την τοπική κοινωνία και τις εφημερίδες των Χανίων να εκφράζουν μαζικά τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του.

Εκδηλώσεις συμπαράστασης είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια εποχή στα Χανιά στην Αθήνα από άτομα του αναρχικού χώρου.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Λιβαδά στο Ανατολικό Σέλινο από όπου κατάγονταν.

Παράκληση της οικογένειας, σύμφωνα με τα haniotina-nea.gr,  να μην κατατεθούν στέφανα, αλλά να ενισχυθεί η «Κοινωνική κουζίνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια