default-image

Κρήτη: Τι αποφασίστηκε στη δίκη με τους πυροσβέστες (video)

Κρήτη
Κρήτη: Τι αποφασίστηκε στη δίκη με τους πυροσβέστες (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απίστευτη περιπέτεια που ξεκίνησε στη σκιά μια άσκησης των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Ηρακλείου εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες.

Πρωταγωνιστές τέσσερις αξιωματικοί της 3ης ΕΜΑΚ και αντίστοιχα ένας αρχιπυροσβέστης από τη Μυτιλήνη, ο οποίος φέρεται να έμεινε ανάπηρος εξαιτίας της εισπνοής τοξικών αερίων από μη συντηρημένη αναπνευστική συσκευή.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έχει σύρει στο εδώλιο τέσσερα καταξιωμένα στελέχη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, σε βάρος των οποίων έχει στραφεί ο αρχιπυροσβέστης κατηγορώντας τους ότι οι ίδιοι ευθύνονται για την έλλειψη συντήρησης στην αναπνευστική συσκευή και την τακτική αντικατάσταση του αέρα.

Η άσκηση για την αντιμετώπιση χημικών είχε πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πυροσβεστών και από άλλες περιοχές της χώρας όπως ο 41χρονος από τη Μυτιλήνη.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και αφού είχε χρησιμοποιήσει αναπνευστική συσκευή που είχε μεταφερθεί από άλλη υπηρεσία στο χώρο της άσκησης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάγνωση ισχαιμική καρδιοπάθεια με εμμένουσα περικαρδίτιδα.

Σε συνδυασμό με τη στεφανιαία νόσο από την οποία έπασχε ο 41χρονος αρχιπυροσβέστης υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες οι οποίες τον καθιστούν ανάπηρο σε ποσοστό 90% όπως αναφέρει στην μήνυση που υπέβαλε η συνήγορος του σε βάρος των αξιωματικών που συντόνιζαν την άσκηση.

Συνδικαλιστές πυροσβέστες εξαπολύουν σφοδρά πυρά στην πολιτεία και την ηγεσία του σώματος καταγγέλλοντας πως στέλνουν στη μάχη το προσωπικό με απαρχαιωμένο και ακατάλληλο εξοπλισμό προειδοποιώντας για τους κινδύνους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθώς ζητήθηκε να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη από ιατροδικαστή και τοξικολόγο ώστε να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό η χρήση της συσκευής προκάλεσε τις βλάβες που υπέστη ο αρχιπυροσβέστης.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News