default-image

«Μπλε Φάλαινα»: Νέος κίνδυνος για τα παιδιά στο διαδίκτυο

Γυναίκα & παιδί
«Μπλε Φάλαινα»: Νέος κίνδυνος για τα παιδιά στο διαδίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "μόδα" ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου παιχνιδιού αυτοτραυματισμού έχει κινητοποιήσει και τις ελληνικές αρχές. Η ΕΛΑΣ ενημερώνει τους γονείς γι αυτή τη "δοκιμασία" η οποία φέρει την ονομασία  "Blue Whale Challenge" (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»).

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,ησυγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών - πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media). Κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών, όπως για παράδειγμα, αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια και άλλα.

Ήδη οι Αρχές άλλων χωρών έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολυάριθμα είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν και ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).

Η Αστυνομία ενημερώνει πως στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News