default-image

Χανιά: Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Κρήτη
Χανιά: Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους την προσεχή Κυριακή καλούν τους εμπόρους των Χανίων ο Εμπορικός Σύλλογος και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι πρόεδροι των Συλλόγων επανέλαβαν την πάγια θέση τους ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων οποιαδήποτε Κυριακή του χρόνου θεωρώντας ότι έτσι «καταστρατηγείται ένα κεκτημένο δικαίωμα του εργατικού κόσμου και δίνεται η ευκαιρία στις πολυεθνικές να λειτουργούν εις βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Την Κυριακή 7 Μαΐου ο Εμπορικός Σύλλογος και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων οργανώνουν συγκέντρωση σε έναν από τους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους, την οδό Μουσούρων με στόχο κυρίως την περιφρούρηση της αργίας.  

Παράλληλα και το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωση του εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση , μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

«Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο, όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου» τονίζει στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News