default-image

Ρέθυμνο: Ανοιχτές πληγές για το 4χρονο αγγελούδι που χάθηκε

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ανοιχτές πληγές για το 4χρονο αγγελούδι που χάθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα χρόνια μετά, ανοιχτές παραμένουν οι πληγές στην καρδιά των γονιών που έχασαν το αγγελούδι τους σε ηλικία ούτε 4 ετών.

Ήταν Μάιος του 2013, όταν σταμάτησε ο χρόνος για τον Γιώργο και τη Φωτεινή που έχασαν μέσα σε λίγες μέρες το Διονύση τους.

Το παιδάκι είχε εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, οι γονείς του έσπευσαν σε ιδιώτες γιατρούς και στο νοσοκομείου του Ρεθύμνου για να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε στον οργανισμό του παιδιού και να γίνει γρήγορα καλά, όμως η μοίρα είχε αποφασίσει διαφορετικά για την τύχη του μικρού παιδιού.

Επτά γιατροί εξέτασαν τον άτυχο Διονύση στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και δύο ιδιώτες γιατροί. Η γνωμάτευση ανέφερε αμυγδαλίτιδα, όμως κανένας από τους παιδίατρους δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το παιδάκι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3 ετών και 9 μηνών. Μάταια προσπαθούσαν οι γιατροί να επαναφέρουν στη ζωή το άψυχο κορμάκι του παιδιού.

Την Πέμπτη 4/5 εκδικάζεται στο Ρέθυμνο η υπόθεση στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου σε μια προσπάθεια να έρθει στο φως η αλήθεια για τον άδικο χαμό του μικρού Διονύση.

Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι δύο ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τη σορό του άτυχου παιδιού, είχαν αποφανθεί, ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου!

Ο σημερινός διοικητής του ΓΝΡ, Γιώργος Φραγκιαδάκης, αναφέρει ότι πράττουν τα δέοντα για να λυθεί το μυστήριο της υπόθεσης. Οι προσπάθειες των γονιών μέσω της προσφυγής στη δικαιοσύνη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, συνεχίζονται, ενώ για αύριο έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας οι γιατροί του νοσοκομείου για να παρευρεθούν στη δίκη.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου.

"Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι δικαστικών διεκδικήσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς με αποτέλεσμα την απαξίωση του νοσοκομειακού γιατρού, την αμυντική ιατρική αλλά και την άρνηση νέων γιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων του Νοσοκομείου μας. Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συμπαραστέκεται και στηρίζει τους διωκόμενους γιατρούς της παιδιατρικής κλινικής από σεβασμό στην έννοια του δικαίου, την αξία των συναδέλφων και αναγνωρίζοντας το έργο που έχουν προσφέρει στον Ρεθεμνιώτη και σε όλους μας. Συγχρόνως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παράλογη ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης και της επιπλοκής της ασθένειας και προτείνει να ανοίξει από την αρχή η συζήτηση για τους όρους της ποινικοποίησης".

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News