default-image

Η αριθμολογία του Ρονάλντο και... ο πιο αξιόπιστος σκόρερ!

Ποδόσφαιρο
Η αριθμολογία του Ρονάλντο και... ο πιο αξιόπιστος σκόρερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 2017 είναι αδιαμφισβήτητη η ολοκληρωτική μεταμόρφωση του  Κριστιάνο Ρονάλντο από πλάγιο σε κεντρικό επιθετικό, που τον αναδεικνύει αποτελεσματικά και αριθμητικά ως τον καλύτερος στον κόσμο.

Στην περίπτωση του, τα στοιχεία μπορούν να δώσουν την ουσιώδη εικόνα για το μέγεθός του. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, που με χατ-τρικ, κατεδάφισε  την Ατλέτικο Μαδρίτης, έφτασε τα 400 γκολ (399 σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport) σε 389 παιχνίδια με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Champions League 103 γκολ (104 σύμφωνα με την L'Equipe)  σε 142 παιχνίδια, με  35 από αυτά  από τα προημιτελικά και μετά.  Οκτώ από τα δέκα γκολ που έχει πετύχει την τρέχουσα σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση, τα σημείωσε στα προημιτελικά με την Μπάγερν (5) και χθες.  Ο CR7 είναι ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που σημείωσε τρία γκολ στην Ατλέτικο στο Bernabeu..

Αυτοί είναι η μέχρι τώρα αριθμολογία του:

400: τόσα είναι τα γκολ (399 σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport) που έχει σημειώσει σε 389 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, από τότε που έφτασε Ρεάλ Μαδρίτης το 2009. Και εξέδωσε 107 ασίστ.

103: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε το 101ο, 102ο και 102ο γκολ της καριέρας του στο Champions League (ένα περισσότερο του δίνει η L?Equipe): 88 με τη Ρεάλ Μαδρίτης και 15 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Λιονέλ Μέσι έχει 94 

52: Ο CR7 είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που ξεπέρασε τα 50 γκολ σε αγώνες νοκ-άουτ του Champions League.

2: Ο  Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει δύο συνεχόμενα χατ-τρικ σε αγώνες νοκ-άουτ του Champions League. Τα τρία γκολ του εναντίον της  Ατλέτικο Μαδρίτης ακολουθήσαν το χατ-τρικ στο Bernabeu κατά της Μπάγερν (4-2) στον προημιτελικό.

10: Σε τρία παιχνίδια, ο  Κριστιάνο Ρονάλντο σχεδόν κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος από τον Λιονέλ Μέσι στη μάχη για την θέση του πρώτου σκόρερ, αυτή τη σεζόν στο Champions League. Ο Αργεντινός που αποκλείστηκε με την Μπαρτσελόν στα προημιτελικά, έχει με 11 γκολ.

Φαλκάο, ο πιο αξιόπιστος σκόρερ στα Κύπελλα Ευρώπης

Υπάρχει ένα ερώτημα που θα στρίμωχνε στον τοίχο ακόμα και τον κορυφαίο γνώστη των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων. Ποιος είναι ο πιο «αξιόπιστος» σκόρερ στις έξι δεκαετίες ιστορίας των κυπέλλων Ευρώπης;

Στοιχηματίζουμε πως ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να απαντήσουν χωρίς να ερευνήσουν το διαδίκτυο και τις εξειδικευμένες σελίδες στατιστικής. Χωρίς έρευνα, το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι θα απαντούσαν «Γκερντ Μίλερ», αλλά απλώς θα έπεφταν κοντά!

Ο (Δυτικο)Γερμανός της Μπάγερν Μονάχου υπήρξε συνώνυμο της αξιοπιστίας, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με μέσο όρο που «αγγίζει» το 1 γκολ ανά αγώνα, όμως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Πρώτος είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο! Πιο ψηλά από τον Μίλερ, τον Πούσκας, τον Ντι Στέφανο και τον Μέσι, ο Κολομβιανός έχει την πιο «συνεπή» επαφή με τα δίχτυα. Τι κι αν ταλαιπωρήθηκε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που πήγε την καριέρα του αρκετά πίσω;

Ο Φαλκάο έχει 45 γκολ στις 50 συμμετοχές του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ισοδυναμεί με μέσο όρο 0,90.

Με όριο τουλάχιστον τις 25 συμμεοχές, ο στράικερ της Μονακό ηγείται τις σχετικής λίστας, στην οποία περιλαμβάνονται οι εξής:

1. Ρανταμέλ Φαλκάο (Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρ., Μονακό)     45   50    0,90

2. Γκερντ Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)                                   62   71    0,87

3. Στεφάν Γκιβάρς (Οσέρ, Ρεν, Νιούκαστλ)                          24   28    0,86

4. Φέρεντς Πούσκας (Χόνβεντ, Ρεάλ Μαδρίτης)                   97  119  0,83

 . Αλφρέντο Ντι Στέφανο (Ρεάλ Μαδρίτης)                            50   60    0,83

6. Γιούπ Χάινκερ (Γκλάντμπαχ)                                             45   55    0,82

7. Κέις Κιστ (Αλκμααρ, Παρί Σεν Ζερμέν)                            20   25    0,80

 . Ντένις Λο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)                                   20   25    0,80

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News