default-image

Κρήτη: Σε Αθήνα 11χρονος που κάηκε κινδύνευσαν & άλλα παιδιά

Κρήτη
Κρήτη: Σε Αθήνα 11χρονος που κάηκε κινδύνευσαν & άλλα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νοσοκομείο των Αθηνών νοσηλεύεται τα τελευταία 24ώρα, ο 11χρονος που την περασμένη εβδομάδα υπέστη εγκαύματα και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην περιοχή των Δειλινών, έπειτα από πρόκλησης φωτιάς, πιθανότατα εξαιτίας κεριού.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που επέβαλλε την άμεση μεταφορά του από το ΠΑΓΝΗ και τη ΜΕΘ Παίδων, στην Αθήνα και το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για την περαιτέρω αντιμετώπιση των σοβαρών τραυμάτων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ  ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ ΤΟ 11ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ

Να σημειώσουμε ότι όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης, 27 Απριλίου, όταν ο 11χρονος τραυματίστηκε στο σπίτι του, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και από εκεί στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ.  

Οι γιατροί έκριναν ωστόσο απαραίτητο να νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων ενώ τελικά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς επιχείρηση αεροδιακομιδής του μικρού ασθενή με προορισμό την πρωτεύουσα.

Η εξέλιξη της υγείας του παρακολουθείται συνεχώς από τους γιατρούς με τους δικούς του ανθρώπους να αγωνιούν και συνάμα να προσεύχονται να πάνε όλα καλά με το αγοράκι τους.  

Σύμφωνα με τον κ. Γ.Φανουργιάκη, υποδιοικητή στο ΠΑΓΝΗ: "Το αγοράκι το απόγευμα του Σαββάτου έφυγε από το ΠΑΓΝΗ για να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο των Αθηνών."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ 9ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό ανήλικου που υπέστη εγκαύματα και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα .

Σύμφωνα με τον κ. Φανουργιάκη ένα ακόμη παιδί που τραυματίστηκε στα Χανιά αποφασίστηκε από τους γιατρούς στη Δυτική Κρήτη να έρθει στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ Παίδων ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται αρκετά καλά και μάλιστα πήρε εξιτήριο από την εντατική για την παιδιατρική κλινική.

Τέλος την περασμένη εβδομάδα ένα ακόμη αγόρι, 9 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού άρπαξε φωτιά παίζοντας με τον αναπτήρα μέσα στο σπίτι του στην περιοχή του Γαζίου χωρίς όμως να τίθετο σε κίνδυνο η υγεία του.

Την προσοχή των γονέων εφιστούν οι αρμόδιες αρχές προειδοποιώντας τους ότι η επαφή των παιδιών με εύφλεκτα υγρά ενδέχεται να αποβεί μοιραία.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News