Ειδήσεις

Κρήτη: "Τέλος" το πάρκινγκ στην καρδιά του κέντρου -video

Από τον Ιούλιο, ο χώρος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πούλμαν που μεταφέρουν τουρίστες προς το Αρχαιολογικό Μουσείο και όχι μόνο.

Μετά τη κινητή μπάρα στο πρώην πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ στη περιοχή της Βίγλας, τίτλοι τέλους για τη στάθμευση οχημάτων μπαίνει πολύ σύντομα σε έναν ακόμη κοινόχρηστο χώρο, στη Λεωφόρο Ικάρου και κάτω από το Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου περισσότεροι από 200 οδηγοί σταθμεύουν παρανόμως τα οχήματά τους, λόγω της έλλειψης ελεύθερων χώρων στάθμευσης.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Μαρίνος Παττακός, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Αρχαιολογία άναψε το πράσινο φως για να αποδοθεί ο χώρος αυτός στα τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν τουρίστες με προορισμό κυρίως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. 

Εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση δημοτών που διαμαρτύρονται για την έλλειψη ελεύθερων χώρων στάθμευσης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΑΝΩΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Πολίτες κάνουν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά αφού όπως λένε με νόημα, τα τουριστικά λεωφορεία δεν επιβαρύνουν τα τείχη αλλά μόνο τα ΙΧ τα επιβαρύνουν

Για τη διαμόρφωση του χώρου θα εκπονηθεί μελέτη από την ΔΕΠΤΑΗ και όπως εκτιμά ο Μαρίνος Παττακός, τον ερχόμενο Ιούλιο θα αποδοθεί ο χώρος για τη στάθμευση 50 τουριστικών λεωφορείων και αφού έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης του.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια