Ειδήσεις

Κρήτη: Τους επιτέθηκαν τρωκτικά, το "πάρτι"κατσαρίδων -vid

Τριτοκοσμικές εικόνες που λόγω πεζοδρόμησης τα φρεάτια έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης με ποντίκια - κατσαρίδες να εισβάλουν στα σπίτια

Ποντίκια, κατσαρίδες, ακόμη και ψύλλοι επιτίθενται στα σπίτια των οικογενειών στην οδό Ηλία Βουτιερίδη στα Καμίνια Ηρακλείου. Τα φρεάτια που μένουν χρόνια δίχως καν υποτυπώδη καθαρισμό όπως λένε οι κάτοικοι, έχουν μετατρέψει την γειτονιά και συνολικότερα την ευρύτερη περιοχή σε εστία μόλυνσης με τους  ίδιους να ανησυχούν ακόμη και για την υγεία τους.

Κάθονται τα απογεύματα στον πεζόδρομο και βλέπουν τα ποντίκια να σκαρφαλώνουν στους τοίχους και να μπαίνουν στα σπίτια τους, προκαλώντας καταστροφές, ενώ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η δυσοσμία που ξεκίνησε ήδη είναι αφόρητη.

Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχουν λείψει και περιστατικά επίθεσης. Όπως πέρυσι που ποντίκια έστειλαν νεαρή γυναίκα στο νοσοκομείο.

Αν και οι κάτοικοι προσπάθησαν να περιορίσουν το πρόβλημα τοποθετώντας χαλιά πάνω από τα φρεάτια τα ποντίκια και οι κατσαρίδες εξακολουθούν να βγαίνουν, σκορπώντας οργή στις 30 περίπου οικογένειες που ζουν στον πεζόδρομο.

Αν και οι οχλήσεις τους όπως λένε είναι συχνές, από το δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες ανταπόκριση δεν έχει υπάρξει.

 Κάτι που τους καθιστά όπως λένε πολίτες τρίτης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα αλλά μόνο υποχρεώσεις.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια