default-image

Κρήτη: Ζητούν ανάκληση της "εκδικητικής απόλυσης" (video)

Κρήτη
Κρήτη: Ζητούν ανάκληση της "εκδικητικής απόλυσης" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβρασμός και αγανάκτηση επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων στο εργοστασίου της ανακύκλωσης, μετά την απόλυση συναδέλφου τους από την εργοδοσία, με τους ίδιους να κάνουν λόγο για εκδικητική απόλυση και να απαντούν με επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας.

Ο απολυμένος, κ. Ανθουλάκης Χαράλαμπος

Μάλιστα προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στον χώρο εργασίας.

Εργαζόμενοι της ανακύκλωσης εκφράζουν τους φόβους τους για νέες απολύσεις και ζητούν από την δημοτική αρχή να πάρει θέση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση εργαζομένων Σωματειακής Επιτροπής της Ένωσης Ιδιωτικών υπαλλήλων:

"Σημαντική είναι η ευθύνη και της τοπικής διοίκησης καθώς η εταιρία κρύβεται συνεχώς στα γραφεία των Αντιδημάρχων που και αυτοί με την στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους προσπαθούν να υπονομεύουν  την όποια προσπάθεια γίνεται να κερδίσουν  την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μέσα στο χώρο οι εργάτες.

Δεν φτάνει που δουλεύουμε μέσα στα σκουπίδια 6 μέρες -7,40 με απλό ένσημο, δεν φτάνει που η εταιρία δεν τηρεί την συμφωνία με τους εργαζόμενους, τώρα απολύει και ζητάει και τα ρέστα λέγοντας ότι γίνανε  και ζημιές,  που ήταν ενήμεροι πριν ακόμα συμβούν».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News