default-image

Προ των πυλών το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Κρήτη – Χανιά 2017"

Κρήτη
Προ των πυλών το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Κρήτη – Χανιά 2017"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με θέμα «Η πόλη δικτυώνεται - Μαθαίνει να λέει ναι στο συνάνθρωπο και στη ζωή» θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η πρώτη συνδιάσκεψη πόλης, στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου «ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ -2017».

Το συνέδριο οργανώνει το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , το δήμο Χανίων και άλλους φορείς και οργανώσεις, ανάμεσα τους και εθελοντικά σωματεία όπως ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και ενηλίκων με νεοπλασία «Ορίζοντας».

Τα δύο προηγούμενα Πανελλήνια Συνέδρια του ΕΔΕΕΚ έθεσαν τη βάση για να έρθουν σε επικοινωνία και επαφή μεμονωμένα άτομα . Επιπλέον ,σε πολλές οργανώσεις δόθηκε η  δυνατότητα να αναδείξουν τις εμπειρίες τους, τις οπτικές και τις προοπτικές της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Κοινότητα.

Οι συμμετέχοντες σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, αυτοδιοικητικές , κοινωνικές δράσεις είχαν παράλληλα την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν στις διαδικασίες δικτύωσης, δια βίου μάθησης, συμμετοχικού σχεδιασμού και διαλόγου ,στην κατεύθυνση της κοινοτικής ενδυνάμωσης - ανάπτυξης και συνοχής.

Ωστόσο , η φετινή διοργάνωση αφορά στην εστιασμένη παρατήρηση και στην εις βάθος εργασία αναφορικά με τους αναπτυξιακούς τομείς Εκπαίδευση Ενηλίκων - Κοινοτική Δράση - Υγεία - Πολιτισμός για μια πόλη που μαθαίνει διά βίου να λέει ναι στο συνάνθρωπο, στη ζωή και βέβαια στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον .

Πρόκειται για την Πόλη που εμπνέει και νοιάζεται ως αίτημα των καιρών κι απαίτηση των πολιτών της οι οποίοι διατυπώνουν τα δικά τους οράματα για να συμβάλλουν σε σχέδια αλλά και παραλείψεις.  

Με τη μορφή ακτιβιστικής δράσης φορέων η 1η Συνδιάσκεψη

Η 1η Συνδιάσκεψη Πόλης «Κρήτη - Χανιά 2017» υπό μορφή ακτιβιστικής δράσης φορέων, δομών και πολιτών, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γιατρού Μιχάλη Μπονατάκη που πρώτος διέκρινε τη σπουδαιότητα διατομεακής και διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων Υγείας - Φροντίδας - Εκπαίδευσης και Πολιτισμού για τα Χανιά μέσω της Καμπάνιας Συμμετοχικού Διαλόγου: Λέμε όχι σε ότι μας ρυπαίνει και μας πεθαίνει…

Πρόκειται για μία κοινοτική δράση που στηρίζεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στην Δικτύωση και στον Εθελοντισμό κι αποβλέπει στην Ενδυνάμωση πολιτών και στελεχών του τόπου.

Απώτερος στόχος της είναι η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας συντονισμένου συμμετοχικού δια-δημοτικού διαλόγου και η ανάληψη υπεύθυνης κοινοτικής δράσης των αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών, πολιτισμικών εκπροσώπων ομάδων, φορέων, εθελοντών και της κοινωνίας των πολιτών σε ένα σύγχρονο νησί που μαθαίνει Διά Βίου.

Στο πλαίσιο του 3ουΠανελλήνιου Συνεδρίου «Κρήτη - Χανιά, 2017: 1ης Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό και την Κοινοτική Ενδυνάμωση» πρόκειται να  πραγματοποιηθούν δράσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και πολίτες, αποδεικνύοντας στην πράξη το πώς "Η Πόλη Δικτυώνεται! Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο Συνάνθρωπο και στη Ζωή".

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν εικαστικές δραστηριότητες, θα γίνει δεντροφύτευση στο Πάρκο της Αμπεριάς και Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού. Επίσης θα πραγματοποιηθεί δρόμος υγείας και ποδηλατοπορεία καθώς και περπάτημα με ζώα συντροφιάς από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News