default-image

Ιεράπετρα: Με το «στανιό» ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Κρήτη
Ιεράπετρα: Με το «στανιό» ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς να πιστεύουν και χωρίς να ελπίζουν ότι θα αλλάξει η εικόνα της αγοράς, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ιεράπετρας, ξεκίνησαν τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 15 Μαΐου.

«Οι έμποροι της Ιεράπετρας δεν είναι ικανοποιημένοι με τις επαναλαμβανόμενες εκπτωτικές περιόδους . Πιστεύουν ότι τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές δεν κατέβηκαν να ψωνίσουν περιμένοντας τις  χειμερινές εκπτώσεις, ενώ ακριβώς το ίδιο έγινε και το Πάσχα που περίμεναν τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μάη.

Οι μεγάλες εκπτωτικές περίοδοι και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων. Οι καταναλωτές έχουν μπερδευτεί», μας λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να κρατηθούν με τόσες πολλές μέρες εκπτώσεων. Πρέπει να βρεθεί τρόπος, να μένει κάποιο λογικό κέρδος στις επιχειρήσεις, για να μπορούν να βγάζουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Όταν πουλάς ελάχιστα πράγματα και αυτά με σπασμένες τιμές, δεν μπορείς να ελπίζεις στη διατήρηση ανοικτής  της επιχείρησης σου.

Θεωρώ ότι είναι αρκετές οι χειμερινές και οι θερινές εκπτώσεις , όπου τα μαγαζιά προσπαθούν να ξεπουλήσουν τα εκτός εποχής εμπορεύματα που τους έχουν απομείνει», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ. Μανόλης Ζουμπουλάκης.

Μόνο 2 Κυριακές το χρόνο ανοιχτά

Ο Εμπορικός και ο Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Ιεράπετρας, διαφωνούν κάθετα , με την προώθηση του σχεδίου για ανοικτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές του χρόνου.

«Εμείς δε συμφωνούμε στο άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρούνται επιχειρηματίες και εργαζόμενοι. Θέλουμε να μείνουμε στο παλιό σύστημα που ανοίγαμε μια Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα και μια πριν το Πάσχα.

Δύο Κυριακές το χρόνο είναι αρκετές. Τις άλλες έχουμε δικαίωμα να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.

Αν θέλει η κυβέρνηση να βοηθήσει τις επιχειρήσεις , θα πρέπει να σταματήσει την αφαίμαξη των  καταναλωτών, να δώσει ρευστότητα στην αγορά με την άρση των capital controls και  να πιέσει τις Τράπεζες να ξαναρχίσουν να δίνουν χρήματα στις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν νέες επενδύσεις.

Επιπλέον, πρέπει να επιμείνει σε ένα  δίκαιο σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, με ορίζοντα δεκαετίας, που θα επιτρέπει στον επιχειρηματία να σχεδιάζει και να προγραμματίζει τις κινήσεις του, χωρίς να δέχεται κάθε τρείς και πέντε αιφνιδιασμούς», τονίζει ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας κ Μανόλης Ζουμπουλάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκεται και ο Εμπορικός Σύλλογος της Ιεράπετρας.

«Δεν θέλουμε να ανοίγουμε τα καταστήματα μας τις Κυριακές. Μας αρκούν 2 Κυριακές το χρόνο πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Οι μόνες που θέλουν ανοικτά μαγαζιά κάθε Κυριακή είναι οι μεγάλες πολυεθνικές. Τα δικά τους συμφέροντα και όχι των εργαζομένων εξυπηρετούν, όσοι προωθούν το σχέδιο των ανοικτών μαγαζιών κάθε Κυριακή. Είναι εξοντωτικό για τους εργαζόμενους και τους εμπόρους. Δεν μας προσφέρει τίποτα», καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης                                        

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News