default-image

Ισοφάρισε το ρεκό του Κρόιφ ο Ρόμπεν

Ποδόσφαιρο
Ισοφάρισε το ρεκό του Κρόιφ ο Ρόμπεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα σπουδαίο επίτευγμα έφτασε ο Άριεν Ρόμπεν, αφού χάρη στην κατάκτηση του τίτλου της φετινής Bundesliga με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, ισοφάρισε ιστορικό ρεκόρ που διατηρούσε ο Γιόχαν Κρόιφ από τις μέρες του ως ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για εκείνο που αφορά τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων από Ολλανδό.

Ο Κρόιφ βρισκόταν μόνος στην κορυφή, έχοντας κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα, ωστόσο με τον τίτλο που έκανε δικό της το Σάββατο (29/04) η βαυαρική ομάδα, ο Ρόμπεν έφτασε δίπλα στον αείμνηστο συμπατριώτη του και θα έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο άσος της Μπάγερν έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα με τη γερμανική ομάδα, δύο με την Τσέλσι στην Αγγλία, ένα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και ένα με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία.

Όσον αφορά στον Κρόιφ, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο του 2016 στην ηλικία των 68, έχει φτάσει στην κατάκτηση πρωταθλήματος οκτώ φορές με τη φανέλα του Άγιαξ στην Ολλανδία, άλλη μία με τη Φέγενορντ στην ίδια χώρα και μία με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία.

Λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης του Σαββάτου (29/04) κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, ο Ρόμπεν δήλωσε σχετικά: "Μόλις διάβασα ότι ισοφάρισα τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στην Ολλανδία, τον Γιόχαν Κρόιφ. Πλέον έχουμε και οι δύο δέκα πρωταθλήματα. Δεν είναι κακό το να είμαι στο ίδιο επίπεδο με εκείνον...".

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News