default-image

Κρήτη: Η δράση του "μαϊμού" γιατρού στην Κρήτη

Κρήτη
Κρήτη: Η δράση του "μαϊμού" γιατρού στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

   Στην Εισαγγελία απευθύνεται πλέον το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για το «μαϊμού» γιατρό όπως τον αποκαλούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι. Είχε «οργώσει» τη χώρα πραγματοποιώντας σεμινάρια και ομιλίες χωρίς ωστόσο -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των Ιατρικών Συλλόγων- να διαθέτει πτυχίο ή να έχει το έχει προσκομίσει . Στα Χανιά είχε εμφανιστεί σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο αυτοαποκαλούμενος ως διατροφολόγος και στη συνέχεια ως φυσίατρος και στο Λασίθι αυτοαποκαλούμενος ως κανονικός γιατρός χωρίς όμως να προσκομίσει ποτέ πτυχίο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κωνσταντίνο Νικολαράκη που μίλησε στο neakriti.gr «είχε εμφανιστεί στο Λασίθι όπου είχε κληθεί από πολιτιστικούς συλλόγους για ομιλία και εμφανιζόταν κατά των εμβολίων. Παιδίατρος ενημέρωσε τον Ιατρικό σύλλογο Λασιθίου να το ερευνήσουμε καθώς εμφανιζόταν ως κανονικός γιατρός και εξιδικευμένος σε πολλούς τομείς. Όταν του ζητήσαμε πτυχίο ο άνθρωπος αυτός μας έστειλε μέσω δικηγόρου κάποια έγγραφα , υπόπτου προελεύσεως και από τα έγραφα δεν προέκυπτε ότι ήταν κάτοχος πτυχίου ιατρικής. Ενημέρωσα τους πολιτιστικούς φορείς ότι δεν πρόκειται για γιατρό και ενημέρωσα την εισαγγελέα Λασιθίου».

Ο κ. Νικολαράκης επικοινώνησε όπως υποστήριξε και με τον Ιατρικό σύλλογο της περιοχής του αυτοαποκαλούμενου γιατρού , όπου τον διαβεβαίωσαν ότι όχι μόνο δεν είναι γιατρός αλλά και ότι έχει επιληφθεί ήδη η δικαιοσύνη που διερευνούσε το θέμα. Μάλιστα ο  κ.Νικολαράκης απηύθυνε έκκληση να επεμβαίνει σε τέτοιους υποθέσεις η δικαιοσύνη.

Αυτοαποκαλείται διατροφολόγος και φυσίατρος

Ο αυτοαποκαλούμενος γιατρός είχε όμως εμφανιστεί σύμφωνα με καταγγελίες και με άλλη ιδιότητα στα Χανιά.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Χανίων κ. Ορφανουδάκη "αρχικά εμφανιζόταν ωςδιατροφολόγος και όταν η Ένωση διατροφολόγων ζήτησε το πτυχίο του,  άλλαξε την ιδιότητα σε φυσίατρο.  Είχε πραγματοποιήσει ομιλία και στα Χανιά. Η εκδήλωση θα πραγαμτοποιείτο υπο την αιγίδα της αντιπεριφέρειας αλλά ανεστάλη γιατί υπήρξε αντίδραση και από τους διατροφολόγους. Τελικά από ότι γνωρίζω πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση σε άλλο χώρο με καλεσμένο τον άνθρωπο αυτό και με τη βοήθεια των καθηγητών. Έχει φοβερό ρεύμα και στα Χανιά. Συνέχιζε μάλιστα από τι βλέπαμε και στο Ηράκλειο όπου έκανε ομιλίες».

Αντιπεριφέρεια Χανίων: Αποσύραμε τη στήριξη στην εκδήλωση

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώθηκε ότι :

"Σε απάντηση των δημοσιευμάτων που ισχυρίζονται ότι υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Χανίων πραγματοποιήθηκε στα Χανιά διάλεξη «ιατρού με ανύπαρκτους τίτλους και επιστημονικές περγαμηνές» και για την αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε ότι:

Πράγματι, υπήρξε αίτημα από πολίτες των Χανίων, όπως και από ομάδα εκπαιδευτικών μας για την πραγματοποίηση μια τέτοιας δράσης, και κατ'αρχήν η πρόθεσή μας ήταν να συμβάλλουμε σε κάτι τέτοιο. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τη γνώμη των ειδικών, όπως είναι ο ιατρικός Σύλλογος Χανίων και οι ιατροί στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας, αποσύραμε τη στήριξή μας, με αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων".    

Προσοχή στους ομιλητές εναλλακτικής ιατρικής

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Χανίων όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να απευθύνονται για ομιλητές στον Ιατρικό Σύλλογο ιδιαίτερα όπως αναφέρει η κα Ορφανουδάκη «όταν καλούν ομιλητές σε ομιλίες με θέμα εναλλακτική ιατρική να συμβουλεύονται γιατρούς ή τον ιατρικό σύλλογο για να διασταυρώσουν την ιδιότητα τους.Όταν απευθυνθήκαμε στους διατροφολόγους μας είπανε ότι εμφανίζεται ως διατροφολόγος και δεν έχει πτυχίο ,δεν είναι όμως ούτε φυσίατρος . Ζήτησαν μάλιστα να μάθουν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο αν έχει πτυχίο και δεν τους απάντησαν. Εμείς επικοινωνήσαμε και με τον Ιατρικό σύλλογο Πιερίας  από όπου μας απάντησαν ότι "έχουμε ζητήσει τα πτυχία του , αλλά ότι δεν τα έχει προσκομίσει. Τελικά γιατρός του εξωτερικού έκανε επώνυμη καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και κινήθηκε η διαδικασία ελέγχου".

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News