default-image

Κρήτη: Μεγάλη επιτυχία το Gala με τα αστέρια του μπαλέτου

Κρήτη
Κρήτη: Μεγάλη επιτυχία το Gala με τα αστέρια του μπαλέτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσίασαν τα αστέρια του μπαλέτου μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά στην εκδήλωση του "International Grand Gala Εtoiles du Βallet", στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα «Δύο Αοράκια».

Παγκοσμίως διακεκριμένοι χορευτές από την Όπερα της Ζυρίχης, την Όπερα του Μονάχου, το Θέατρο της Βασιλείας, το Εθνικό Μπαλέτο του Βουκουρεστίου, το Θέατρο Colon της Βραζιλίας, το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, έδωσαν τον εαυτό τους σε ένα υπερθέαμα κλασσικού και σύγχρονου χορού και κατέπληξαν τους 700 περίπου παρευρισκόμενους θεατές. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης, είχε η διεθνούς κύρους χορογράφος Χριστιάνα Στεφάνου, τέως διευθύντρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ εντύπωση έκανε σε όλους που οι χορευτές ερμήνευσαν διάσημες χορογραφίες σπουδαίων κλασσικών και σύγχρονων χορογράφων και έργων.

 Παράλληλα χόρεψαν όλοι μαζί στο κλείσιμο της παράστασης το χορό του ''Ζορμπά'', ενθουσιάζοντας το πλήθος που χειροκροτούσε θερμά στους ρυθμούς της μουσικής.     

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, και στα γενικότερα πλαίσια πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης της Κρήτης. Μήνυμα του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, για τη σημαντικότητα της εκδήλωσης μετέφερε στον χαιρετισμό του ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης, ενώ η όλη εκδήλωση ήταν μια παραγωγή της κρητικής εταιρίας CST Production, που εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνδιοργάνωση με τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της οργάνωσης, οι θεατές έδειχναν πολύ ευχαριστημένοι για το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης καθώς είχαν μία μοναδική εμπειρία και την τύχη να ζήσουν στον τόπο τους, και να απολαύσουν αυτό το κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός με τη συμμετοχή τόσο μεγάλων ονομάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News