default-image

Σκοπή: Νέος πανάκριβος δρόμος μα η κυκλοφορία εκτρέπεται-vid

Κρήτη
Σκοπή: Νέος πανάκριβος δρόμος μα η κυκλοφορία εκτρέπεται-vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καζάνι που βράζει είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Σητείας, η Σκοπή λόγω του αποκλεισμού του οικισμού από το νέο οδικό άξονα Σητείας - Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του έργου Αυχήν Αγκαθιάς - Χαμέζι, οι εργασίες του οποίου βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Όπως τονίζουν κάτοικοι δεν υπήρξε πρόβλεψη στο μεγάλο αυτό οδικό έργο, γεγονός που σημαίνει ότι η μετακίνηση των πολιτών θα πρέπει να γίνεται από τον παλιό δρόμο, με τις δεκάδες στροφές και παγίδες θανάτου.

Το χωριό βρίσκεται μεταξύ Σητείας και Χαμέζι, όπου έχει κατασκευαστεί μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες της Κρήτης, σε μήκος 840 μέτρων, η οποία μάλιστα αποτελεί μια από τις 10 μεγαλύτερες γέφυρες στην Ελλάδα. 

Το έργο Αυχήν Αγκαθιάς - Χαμέζι ξεκίνησε το 2006, ακολούθησαν αρκετές εμπλοκές στο έργο και μεγάλες καθυστερήσεις, με τις συμπληρωματικές εργασίες στη γέφυρα να ολοκληρώνονται σε 3 μήνες.

Εντός Μάϊου θα υπογραφεί εργολαβία, η οποία θα δίνει λύση στην κυκλοφοριακή σύνδεση από Ηράκλειο προς Σκοπή στο νέο οδικό άξονα, τονίζεται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Η νέα εργολαβία είναι ύψους 2.000.000 ευρώ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι τέλος του 2017.

Ο ημικόμβος στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος εδώ και χρόνια εξυπηρετεί τη κυκλοφορία από και προς Σητεία, θα αναβαθμιστεί σε κόμβο, δίνοντας λύση για όσους κινούνται από Ηράκλειο προς Σκοπή.

Από την άλλη όμως δεν δίνεται λύση λόγω τεχνικών δυσκολιών, όπως επικαλούνται οι αρμόδιοι,  για όσους επιθυμούν να κατευθυνθούν από την Σκοπή προς Ηράκλειο, μέσω του νέου οδικού άξονα, εξέλιξη που σημαίνει ότι οδηγοί θα εισέρχονται στο νέο κομμάτι του δρόμου και σε ένα μήκος 1,5 χιλιομέτρου και από κει θα συνεχίζουν στον παλιό δρόμο, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News