default-image

ΕΚΗ: Καιρός οι κυβερνώντες να κρατήσουν το λόγο τους

Κρήτη
ΕΚΗ: Καιρός οι κυβερνώντες να κρατήσουν το λόγο τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ βρίσκονται σήμερα στους δρόμους απευθύνοντας κάλεσμα για τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς, ενώ για την τροπολογία που μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη απεργία σε υποχρεωτική αργία η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι επιχειρείται να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας. 

Μήνυμα για την ημέρα της Πρωτομαγιάς απευθύνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο οποίο κάνει αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στην παραβατικότητα και την εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας. 

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα. Δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου. Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις.

Η κυβέρνησή μας τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης. Και, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί να το κάνει έμπρακτα.

Κάλεσμα απηύθυνε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σχετική ανακοίνωση ν αναφέρει: 

«Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία». 

''Είναι καιρός οι κυβερνώντος να ακούν αυτά που λένε και να τα υιοθετούν στην πράξη'' η θέση του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά στο Ράδιο 984.

Στο ΕΚΗ η συγκέντρωση των εργαζόμενων στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας του ΠΑΜΕ.

Το "ραντεβού" για την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών δόθηκε στο Καπετανάκειο. 

Αγρότες και εργαζόμενοι ένωσαν τον αγώνα τους στην Πλατεία Ελευθερίας έπειτα από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων.

Η  Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Χανίων, κάλεσε εκπαιδευτικούς και εργαζομένους στην Πλατεία Αγοράς. 

Στο Ρέθυμνο, ο Σύνδεσμος λογιστών και υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων νομού Ρέθυμνου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας επίσης της ΠΝΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News