default-image

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Οικονομία
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τη μια μετά το μεσημέρι σήμερα η ελληνική πλευρά θα έχει στα χέρια της τα καθαρογραμμένα κείμενα των θεσμών, στα οποία υπάρχει συμφωνία, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα κείμενα στα οποία υπάρχουν διαφορές. Αυτό δήλωσε στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας.

Ο ίδιος, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών «τελειώσαμε όλους τους φακέλους». «Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 είπε ότι μένει κενό, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.

Στο μεταξύ, ανοικτά θέματα υπάρχουν στο φάκελο της δημόσιας διοίκησης με κεντρικά θέματα την αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, την κινητικότητα και τους συμβασιούχους, όπως επιβεβαιώθηκε χτες μετά τη συνάντηση με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Η ανταλλαγή κειμένων θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο χωρίς να αποκλείεται και νέα συνάντηση της κ.Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των δανειστών.

Οι Κυριακές

Ένα από τα σημαντικά θέματα στην ατζέντα, σύμφωνα με το euro2day.gr, είναι και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Επ αυτών οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που στην Ελλάδα είναι μεγάλη.

Κατά πληροφορίες, διερευνάται συμβιβαστική λύση αναφορικά με δυο θέματα: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου που θα οριστεί στα κείμενα (και που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες, δηλαδή μέσα Μαΐου με μέσα Οκτωβρίου) και στον ορισμό της τουριστικής περιοχής.

- Στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο ζήτημα της πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, το οποίο υπάρχει σε παλαιότερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, επιτεύχθηκε συμβιβασμός.

- Για τις αγορές προϊόντων μείνανε ένα με δύο πράγματα, τόνισε μεταξύ άλλων το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News