default-image

Κρήτη: Νέο ψηφιακό σύστημα στο Συντονιστικό Πυροσβεστικής

Κρήτη
Κρήτη: Νέο ψηφιακό σύστημα στο Συντονιστικό Πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «καρδιά» των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης χτυπά στο Συντονιστικό Κέντρο που βρίσκεται στον 3ο όροφο του κεντρικού σταθμού στο Ηράκλειο από όπου γίνεται η διαχείριση κάθε περιστατικού που προκύπτει σε ολόκληρο το νησί. Χιλιάδες οι κλήσεις που καλείται να αξιολογήσει και να διαχειριστεί το προσωπικό όταν πρόκειται για μεγάλα συμβάντα.

Το τελευταίο διάστημα στη μάχη της κατάσβεσης επιστρατεύονται εκτός από τους πυροσβέστες και τα οχήματα ένα νέο σύστημα ψηφιακής αποτύπωσης των περιστατικών το οποίο δοκιμάζεται πιλοτικά και εξασφαλίζει το μεγαλύτερο δυνατό επιχειρησιακό συντονισμό.

Στις οθόνες των υπολογιστών οι χειριστές παρακολουθούν τις κινήσεις των οχημάτων καθώς και κάθε πληροφορία για την κατάσταση τους, όπως το πόσο νερό έχουν καταναλώσει στη διάρκεια της κατάσβεσης  μιας πυρκαγιάς.

Μελλοντικά το ίδιο σύστημα το οποίο κατευθύνει με GPS τα οχήματα στον τόπο κάθε συμβάντος, θα ενημερώνει με ηχητικά σήματα τα πληρώματα για τα σημεία στα οποία βρίσκονται πυροσβεστικοί κρουνοί και δεξαμενές για ανεφοδιασμό διευκολύνοντας το δύσκολο έργο των πυροσβεστών.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News