default-image

Περικοπές – σοκ 60% σε συνταξιούχους με αγροτικό εισόδημα

Κρήτη
Περικοπές – σοκ 60% σε συνταξιούχους με αγροτικό εισόδημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή βόμβα για τους συνταξιούχους που διατηρούν αγροτικό εισόδημα δια στόματος Τάσσου Πετρόπουλου, ο οποίος πήρε πίσω τις προφορικές δεσμεύσεις του, ανακοινώνοντας ότι θα υπάρξουν περικοπές 60% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτηθούν από 01/01/2017 και μετά από άλλα ταμεία, πλην του ΟΓΑ, εφόσον έχουν αγροτικό εισόδημα ή επιδότηση.

Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσσος Πετρόπουλος στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζητούσε την έκδοση εγκυκλίου ή απόφασης, στην οποία να αποτυπώνονται γραπτώς οι δεσμεύσεις του. Αντιθέτως, αυτό δεν συνέβη, αντιθέτως ο κ. Πετρόπουλος πήρε πίσω τη δέσμευση του, με το Βασίλη Κεγκέρογλου να κάνει λόγο για πολιτική της εξαπάτησης.

Εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων σε πολίτες που διατηρούν ένα μικρό αγροτικό εισόδημα ενώ την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι για εγκατάλειψη της αγροτικής γης.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι τα ερωτηματικά για τα δικαιώματα που τώρα γίνεται η ενεργοποίηση και αφορά το έτος 2016 και για το εάν θα υπάρξει επίπτωση στη σύνταξη λόγω επιδότησης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News