default-image

"Χρυσή" συμφωνία "εκτοξεύει" τον τουρισμό της Κρήτης

Κρήτη
"Χρυσή" συμφωνία "εκτοξεύει" τον τουρισμό της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσή ευκαιρία αποτελεί για το λιμάνι του Ηρακλείου η επιλογή ως λιμάνι home port, δηλαδή εκκίνησης και τερματισμού κρουαζιερόπλοιων, με την αρχή να γίνεται το ερχόμενο Φθινόπωρο από μεγάλο τουριστικό Οργανισμό ο οποίος θα κάνει το λιμάνι του Ηρακλείου home porting με 3 προσεγγίσεις.

Η TUI προχωρά σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου, εξέλιξη που διπλασιάζει τη χρονική παραμονή τουριστών στο Ηράκλειο καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν περισσότερα τουριστικά θέρετρα, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού ενώ θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους για βόλτα και αγορές στα τουριστικά καταστήματα.

Στοίχημα για τον Οργανισμό Λιμένος το οποίο επιτυγχάνεται μετά από προσπάθειες χρόνων και αφού προηγήθηκε πιλοτική εφαρμογή από μεγάλη εταιρεία Κρουαζιέρας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Συνολικά, 23 Κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν το λιμάνι του Ηρακλείου, τον μήνα Απρίλιο , ενώ από τον ερχόμενο μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου, οι προσεγγίσεις θα ανέλθουν στις 96.

Γενικότερα πάντως καταγράφεται μείωση στις προσεγγίσεις Κρουαζιερόπλοιων, ωστόσο από την άλλη, οι πληρότητες είναι αρκετά καλές, όπως σχολιάζει ο κ. Φιλιππής ο οποίος αναφέρεται και στη σημαντική αύξηση επιβατών από Κίνα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News