Ειδήσεις

Πύρινος εφιάλτης στην Κρήτη, καταστράφηκε ναυπηγείο

Στις φλόγες παραδόθηκε το πρωί οίκημα που λειτουργεί ως βαφείο και χώρος επισκευών. Γιγαντώνονται οι φλόγες, μεγάλη μάχη της πυροσβεστικής.

Στις φλόγες παραδόθηκε το πρωί του Σαββάτου επιχείρηση κατασκευής σκαφών στα Χανιά, ενώ η φωτιά γρήγορα γιγαντώθηκε.

Οι πυκνοί καπνοί που αναδύθηκαν γρήγοραν κινητοποίησαν την πυροσβεστική που έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Καταστράφηκε ολοσχερώς

Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω των σκαφών και εύφλεκτων υλικών και το οίκημα που εκτείνεται σε επιφάνεια 1 στρέμματος έχει καταστραφεί ολοσχερώς προκαλώντας πόνο στους ιδιοκτήτες. Παντού μπορείς να αντικρίσεις μόνο στάχτη και αποκαΐδια και όλος ο χώρος ισοπεδώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.

Το οίκημα που βρίσκεται λίγο πριν το δημοτικό διαμέρισμα της Αλμυρίδας δήμου Αποκορώνου, τυλίχθηκε το πρωί στις φλόγες και κινητοποίησε ισχυρή δύναμη από τις Βρύσες, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Μάλιστα ενδεικτικό της δυσκολίας είναι ότι 17 πυροσβέστες με οχήματα έσπευσαν αρχικά στο σημείο, δίνοντας μάχη με τις φλόγες. Στη συνέχεια η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν 16 άνδρες με 5 οχήματα.

Δίπλα σε δασική έκταση

Το οίκημα βρίσκεται σε απομακρυσμένο χώρο αλλά περιβάλλεται από δασική έκταση οπότε γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθούν οι φλόγες. Δυστυχώς όμως παρά την τιτάνια προσπάθεια η φωτιά πρόλαβε να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και το ναυπηγείο έχει υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή. Κι αυτό γιατί τα εύφλεκτα υλικά λειτούργησαν ως σύμμαχος για τις φλόγες, οδηγώντας στο εφιαλτικό σκηνικό.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διευρευνώνται από το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια