Ειδήσεις

Παγκρήτιο Στάδιο: Σε 3 μέρες όσα δεν έκαναν 2 χρόνια (vid)

Μέσα σε μια εβδομάδα υπό την πίεση των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων ο αντιδήμαρχος έκανε όσα δεν είχε κάνει από το Σεπτέμβριο του 2014!

Μια ανακοίνωση πέντε γραμμών από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου το απόγευμα της Παρασκευής 28 Απριλίου 2016 επιβεβαίωσε πλήρως τα ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" που από το περασμένο Σάββατο δημοσιεύει αναφορικά με την αδειοδότηση του Παγκρητίου Σταδίου.

Tο πρωί της Παρασκευής υπό την πίεση της διαπραγμάτευσης για τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου και των δημοσιευμάτων της εφημερίδας "N.K." κατόρθωσε ο Δήμος Ηρακλείου να λάβει μια εξάμηνη άδεια για το ποδόσφαιρο και τον ανοικτό στίβο και το ανακοίνωσε επισήμως παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες που έγραφε η "Ν.Κ." δεν υπήρχε άδεια παρά τις τότε διαψεύσεις και ύβρεις από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά!

Το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε μια εβδομάδα υπό την πίεση των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς έκανε όσα δεν είχε κάνει από το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε ξανά το χαρτοφυλάκιό του αλλά αυτή τη φορά με Δήμαρχο όχι τον Κουράκη αλλά το Βασίλη Λαμπρινό!

Ωστόσο για τις αποκαλύψεις της "Ν.Κ." ότι δεν υπήρχε πλήρης αδειοδότηση της εγκατάστασης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στις 24 Απριλίου εκτόξευσε χαρακτηρισμούς για «εργολάβους της δημοσιογραφίας» ο οποίος ύβριζε και ψευδόμενος προς τον ίδιο το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό έδινε διαβεβαιώσεις στο Σώμα!

Έκτοτε ο χρόνος ήταν πυκνός: έλαβε απόφαση για ανάθεση μελέτης στεγάστρου, αναρτήθηκε τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την ίδια μέρα ο επιλεχθείς μηχανικός κατόρθωσε να συντάξει μελέτης στατικής επάρκειας του στεγάστρου, την επομένη να συνταχθεί πρακτικό της Επιτροπής Καταλληλότητας και μόλις χθες, Παρασκευή 28 Απριλίου να δοθεί άδεια για 6 μήνες υπό προϋποθέσεις λόγω πυρασφάλειας.

 

Και όλα αυτά συμβαίνουν ανήμερα που κρίθηκε η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με την Αστυνομία να εκφράζει και για την εγκατάσταση στο Βόλο επιφυλάξεις! Ωστόσο για το Παγκρήτιο Στάδιο ένα άλλο πρόβλημα εκτός από τη στατική μελέτη του στεγάστρου και την έλλειψη πιστοποιητικών πυρασφάλειας υπήρξε πρόβλημα και με τις κάμερες της εγκατάστασης που σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου δε λειτουργούν!

Ύστερα από όλα αυτά ο Δήμος Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση ότι έλαβε άδεια καταλληλότητας του Παγκρητίου Σταδίου κάτι που διέψευδε ο αντιδήμαρχος. Η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου αναφέρει:

«Ανανεώθηκε η άδεια καταλληλότητας του Παγκρητίου

Ανανεώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η άδεια καταλληλότητας του Παγκρητίου Σταδίου, για όλες τις χρήσεις, μετά και την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από πλευράς Δήμου Ηρακλείου. Η ανανέωση της άδειας είναι διετής για όλα τα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου, για το οποίο είναι εξάμηνη δηλαδή μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2017».

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια