default-image

Τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο

Κρήτη
Τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους βγήκαν οι Κρητικοί σε κάθε γωνιά του νησιού τιμώντας τους αγωνιστές και όσους "έπεσαν" για την Εργατική Πρωτομαγιά, κάνοντας όμως και λόγο για τα σύγχρονα προβλήματα των εργαζομένων.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, τα Εργατικά Κέντρα οργάνωσαν τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς από κοινού με τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου οργάνωσε συγκέντρωση στη λεωφόρο Δημοκρατίας ωστόσο τελικά δεν ακολούθησε πορεία, ενώ η συμμετοχή του κόσμου δεν κρίθηκε ικανοποιητική. Δυναμικά ήταν όμως τα συνθήματα και ο παλμός των εργαζομένων.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο

Ξεχωριστές ήταν και και πάλι οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που ξεκίνησαν τη δική τους συγκέντρωση στις 10 το πρωί αλλά από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και ακολούθησε πορεία. Δεκάδες εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα και ύψωσαν πανό καθώς η συμμετοχή ήταν μαζική.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΗ: ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ

Όλους τους εργαζόμενους κάλεσε τόσο το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, όσο και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) να συμμετάσχουν σε συγκέντρωσεις στο Ηράκλειο για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά, μια «ημέρα τιμής, μνήμης και αγώνα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους. Το "ραντεβού" για την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών δόθηκε στο Καπετανάκειο.

Επιπλέον, και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Χανίων, απήυθυνε κάλεσμα εκπαιδευτικούς και εργαζομένους στην Πλατεία Αγοράς. Ενώ, αγρότες και εργαζόμενοι «ενώνουν» τον αγώνα τους στην Πλατεία Ελευθερίας έπειτα από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων. Και στο Ρέθυμνο, ο Σύνδεσμος λογιστών και υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων νομού Ρέθυμνου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις τους:

ΠΑΜΕ Ηρακλείου

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,  φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε! Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία

Να απαιτήσουμε :

•      Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

•      Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

•      Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

•      Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

•      Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Η 1η Μάη 2017 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από  τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές. Αντιμέτωπη με την ανεργία την φοροεπιδρομή την επίθεση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα. Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, στόχο έχουν εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και πολλούς αγώνες.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους Εργαζόμενους , Συνταξιούχους, Άνεργους να δώσουν  δυναμικά  το  παρόν στην Εργατική Πρωτομαγιά του 2017.

Να συμμετέχουν ενεργά,  και να κάνουν έντονη την παρουσία τους στη Συγκέντρωση την  Δευτέρα 1Η του ΜΑΗ στις 10:00 π.μ. στο Ε.Κ.Η.

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού  των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της  υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ'  όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις,  στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας  δικαιώματα επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ότι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια.  

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά  για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε  αγωνιστικό-απεργιακό παρόν την Δευτέρα 1Η ΜΑΗ.

Την ίδια ημέρα στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά - Ειρήνη, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Η.

Στη συνέχεια θα γίνει η Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί και  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του Συνδικαλιστικού Κινήματος καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγιώργη.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ 9.30 ΠΜ)

·       ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O    ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-

O    ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.

O    ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

O    ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΏΝ.

O    ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

O    ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ:

·       ΨΩΜΙ- ΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΜΟΙΒΗ

·       ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

·       ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

·       ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ -ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΕΛΜΕ Χανίων

Τη Δευτέρα, 1 Μάη, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία, που οργανώνεται από τα συνδικάτα της πόλης στις 10:30 π.μ., στην πλατεία της Αγοράς. 136 χρόνια από την πρώτη πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, τιμούμε τη μνήμη των εργατών, που με τους αγώνες τους εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παλεύουν να καλυτερέψουν τις ζωές όλων μας. Απέναντι στις κρίσεις του συστήματος, τους πολέμους και τις θηριωδίες, η εργατική τάξη όλων των χωρών πάλεψε και παλεύει για ένα καλύτερο κόσμο.

Κατεβαίνουμε, όμως, στο δρόμο όχι μόνο για να τιμήσουμε τις εργατικές παραδόσεις και τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και για να μην αφήσουμε να περάσει η νέα επίθεση που φέρνουν τα νέα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, να εναντιωθούμε στον πόλεμο που παίρνει δραματικές διαστάσεις και οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στο να ακολουθήσουν το δρόμο της προσφυγιάς, να σταματήσουμε την άνοδο του  φασισμού σε όλη την Ευρώπη.   

 Οι  εκπαιδευτικοί έχουμε δυναμικό αγωνιστικό παρελθόν και άλλωστε είμαστε αυτοί που έχουμε κρατήσει την εκπαίδευση των παιδιών μας σε αξιοπρεπή επίπεδα, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των τελευταίων κυβερνήσεων για το αντίθετο.

Οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού παιδείας για μηδενικούς διορισμούς, δείχνουν τις προθέσεις τους για μια ακόμα φορά. Θα μας βρουν απέναντί τους! Όλοι μας μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, έχουμε κάθε λόγο να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές και να αποτελέσουμε άξιους συνεχιστές των αγώνων της εργατικής τάξης.

Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια στο ξεκλήρισμα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ). Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το λαό για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει με τους «θεσμούς», την ΕΕ και το ΔΝΤ, για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και με εκβιασμούς και απειλές ζητούν την ανοχή μας.

Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Το πετσόκομμα του αφορολόγητου, που κατακτήσαμε με το σκληρό αγώνα μας στα μπλόκα, οι νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις κι όλα τα άλλα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της «αξιολόγησης», θ' αυξήσουν κι άλλο την ανέχεια και τη φτώχεια των αγροτών, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας στα χωριά.

Το αγροτικό νοικοκυριό στενάζει κάτω από τα χρέη, σε δημόσιο, το ταμείο, ΔΕΗ, τράπεζες, νερά. Οι δήμοι ήδη περνάνε σε κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη 500 ευρώ σε άρδευση! Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συζητά μείωση κατά 60% των συντάξεων σε συνταξιούχους που έχουν αγροτικό εισόδημα, και προσπαθούν να πετσοκόψουν μέρος των επιδοτήσεων, με τις συζητήσεις για παρακράτηση του 2%. Και όλα αυτά, δε μπορούν να γίνουν χωρίς την καταστολή, ήδη έπιασαν δουλειά τα αγροτοδικεία και καταδίκασαν αγρότες που το προηγούμενο διάστημα σήκωσαν κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική, παρά το ότι είχαμε κερδίσει από την κυβέρνηση στα περσινά μπλόκα το πάγωμα των αγροτοδικείων.

Όλοι στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα σε επικίνδυνους και αιματηρούς σχεδιασμούς. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια στους φονιάδες των λαών. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για να αντιμετωπίσουν τις προσφυγικές ροές, σχεδιάζει την επέκταση των βάσεών του, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και την Αφρική, πληρώνει 4 δισ. ευρώ (το 2% του ΑΕΠ) στο ΝΑΤΟ, όσο είναι οι νέες αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Από τη βάση της Σούδας, φόρτωσε το αμερικάνικο αερπολανοφόρο τους πυραύλους που βομβάρδισαν τη Συρία.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ματώνουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων στην ειρήνη και στους πολέμους τους! Απαιτούμε:

•      Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

•      Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

•      Όχι στο εθνικιστικό μίσος. Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής

•      Να κλείσει η βάση της Σούδας, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Παλεύουμε για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας που θα διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στο μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο και καλύτερη ζωή στο χωριό, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

Δύναμη και προοπτική στην πάλη μας δίνει η κοινή μας δράση με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ανοίγει το δρόμο για ανατροπή της πολιτικής και της ανάπτυξης που μας ξεκληρίζει.

Σύνδεσμος λογιστών και υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων νομού Ρέθυμνου

ΤΙΜΟΥΜΕ Την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης , ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ , ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  και  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

•      ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ - ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

•      Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.

•      Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.

•      Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

•      Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

•      Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

•      Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

•      Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

ΟΛΟΙ  και ΟΛΕΣ  στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου την 1Η ΜΑΗ 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 το πρωϊ .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News