default-image

Ξανά… "Χειμώνας" στην Κρήτη - Πόσο θα κρατήσει;

Ξανά… "Χειμώνας" στην Κρήτη - Πόσο θα κρατήσει;

Μετά τις ανοιξιάτικες ημέρες που απόλαυσαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης, ο καιρός θα θυμίσει και πάλι… Χειμώνα.

Σύμφωνα με το έκτακτο καιρικό Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), για Κρήτη, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για αύριο Σάββατο, 21 Απριλίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Ενώ, αναμένεται βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ του Σαββάτου και έπειτα, η οποία θα ξεκινήσει από τα Δυτικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, στην Κρήτη, ο καιρός το Σάββατο αναμένεται βροχερός, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.  

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές αναμένονται από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και έπειτα, στο Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως και 14 βαθμούς.

Την Κυριακή, περιμένουμε βελτίωση του καιρού, καθώς ο ουρανός προβλέπεται ηλιόλουστος και η θερμοκρασία θα αγγίξει έως και τους 17 βαθμούς.

Παρόμοιο το καιρικό σκηνικό και στα Χανιά, αφού ο καιρός προβλέπεται συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αλλάζουν τα δεδομένα την Κυριακή, καθώς ο ουρανός θα είναι καθαρός, με τον ήλιο να κάνει και πάλι την εμφάνισή του και τη θερμοκρασία να φτάνει από 7 έως 16 βαθμούς.

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός στο Ρέθυμνο, καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββάτου και αναμένονται βροχές από το πρωί έως και το απόγευμα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 14 βαθμούς.

Λίγα σύννεφα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και την Κυριακή, με τον καιρό να εμφανίζει βελτίωση και τη θερμοκρασία να αγγίζει μέχρι και τους 17 βαθμούς κελσίου.

Άγιος Νικόλαος

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής αναμένονται βροχές στον Άγιο Νικόλαο, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία δε θα μειωθεί αισθητά, αφού αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως και 15 βαθμούς.

Αντίθετα, καθαρός θα είναι ο ουρανός την Κυριακή με λίγα σύννεφα να κάνουν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει από 10 μέχρι και 18 βαθμούς.

Προσοχή εφιστά το Κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το Σάββατο 21 Απριλίου, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη Νότια Χώρα.

Έτσι, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή του Ηρακλείου να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος των Δελτίων της ΕΜΥ και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση, το Λιμεναρχείο έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατεθειμένα πλωτά και χερσαία μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News