Ειδήσεις

Νοσοκομείο Αγ.Νικολάου: Μετά τα νερά, ασανσέρ για κλάματα

Μετά τη διαρροή νερού και τις εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο Αγ.Νικολάου, ασανσέρ για κλάματα "τρομάζει"¨τους ασθενείς.

Απαράδεκτες εικόνες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου ασθενείς και προσωπικό αντίκριζαν νερά στο πάτωμα και στην είσοδο δύο θαλάμων, στον 3ο όροφο της Παθολογικής Κλινικής.

Όπως διαπιστώθηκε η διαρροή νερού οφειλόταν στη διαρροή που υπήρξε στο σωλήνα τροφοδοσίας καθαρού νερού του μηχανήματος πλύσης σκωραμίδων.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση ασθενών και εργαζομένων που τόνιζαν την ανάγκη συντήρησης του νοσοκομείου, για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων και κυρίως ζημιών σε τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως αποφεύχθηκε σε άλλο περιστατικό διαρροής σε συστήματα θέρμανσης.

Απαγόρευσαν τις δηλώσεις!

Την ίδια ώρα που η διοικήτρια του νοσοκομείου κάνει λόγο για ένα γεγονός ασήμαντης κλίμακας και σοβαρότητας που αντιμετωπίστηκε άμεσα, η ΠΟΕΔΗΝ απέστειλε καταγγελία προς τον υπουργό υγείας, καταγγέλλοντας τη στάση της διοικήτρια να απαγορεύσει στον πρόεδρο των εργαζομένων να κάνει δήλωση σε δημοσιογράφους για την απαράδεκτη κτιριακή κατάσταση του νοσοκομείου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή παρακώλυση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των εργαζομένων από μια διοικήτρια ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που αποτελείται από πρώην συνδικαλιστές της υγείας. Η προσπάθεια να μπουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους οδηγεί σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και σε επιθέσεις ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών».

Η απάντηση της Διοικήτριας:

Το μεσημέρι της 15ης Απριλίου 2017 στο θάλαμο ακαθάρτων της Παθολογικής Κλινικής στον 3ο όροφο του παλαιού κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, παρουσιάστηκε διαρροή στο σωλήνα τροφοδοσίας καθαρού νερού του μηχανήματος πλύσης σκωραμίδων με αποτέλεσμα μικρή ποσότητα καθαρού νερού από το κεντρικό δίκτυο να διαρρεύσει στο πάτωμα και -εξαιτίας της κλίσης του δαπέδου- μέρος αυτού να εισρεύσει μέχρι και την είσοδο των δύο παρακείμενων θαλάμων ασθενών.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο τεχνικός βάρδιας ο οποίος απομόνωσε το μηχάνημα και σταμάτησε τη διαρροή καθώς και δύο άτομα της υπηρεσίας καθαριότητας που συνέδραμαν στην απομάκρυνση του νερού και τον καθαρισμό των χώρων.

Το γεγονός ήταν ασήμαντης κλίμακας και σοβαρότητας, αντιμετωπίστηκε άμεσα και χωρίς πρόβλημα, ενώ ουδεμία διαρροή νερού συνέβη σε άλλους λειτουργικούς χώρους ούτε προκλήθηκαν ζημίες. Τα αναφερόμενα περί πλημμύρας στο νοσοκομείο, απόφραξης του δικτύου, υπερχείλισης και διαρροής νερών από τα λουτρά των θαλάμων ασθενών καθώς και περί απουσίας συντήρησης και εγκατάλειψης των κτιρίων του νοσοκομείου είναι ανακριβή.

Τέλος, στο νοσοκομείο διενεργούνται οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και επιπλέον απαιτούμενες εργασίες σταδιακής αποκατάστασης φθαρμένων και πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων σε βάρος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του νοσοκομείου και με επιπλέον πιστώσεις από έκτακτες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας.

Ανελκυστήρας που προκαλεί φόβο

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ασθενείς κατέγραψαν και άλλες απαράδεκτες εικόνες εντός του νοσοκομείου, όπως σε τουαλέτες καθώς και τη προβληματική λειτουργία ανελκυστήρα ο οποίος προκαλεί φόβο.

Πρόκειται μάλιστα τον μεγάλο ανελκυστήρα της Β πτέρυγας του νοσοκομείου, το οποίο δεν σταματά στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα του ορόφου με συνέπεια να δημιουργείται …σκαλοπάτι.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα στη διέλευση φορείων καθώς εργαζόμενοι θα πρέπει να σηκώνουν τα φορεία με τους ασθενείς για να εξέλθουν από το ασανσέρ!

Σε επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αναφέρει:

 Αριθμός Πρωτ.:  861                                                                      21/4/2017                                                                  

Προς: -Διοικήτρια διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου κα. Μ.              

                                                                                        Σπινθούρη

Κοινοποίηση: -Διοκήτρια ΔΥΠΕ Κρήτης κα Μαυρομμάτη

                       -όλους τους εργαζόμενους/ες του ΓΝΑΝ

Επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε επισημάνει την απαράδεκτη και προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου τους τελευταίους μήνες. Πολλές φορές κάποιοι από τους ανελκυστήρες  τίθενται εκτός λειτουργίας.

Αυτή την περίοδο δεν λειτουργεί ο 1 από τους 4 μεγάλους ανελκυστήρες, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προβληματική λειτουργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγάλος ανελκυστήρας της Β πτέρυγας του Νοσοκομείου (νέο κτήριο) όταν φτάνει στον τρίτο  όροφο (ΜΕΘ, Χειρουργείο) πολλές φορές δεν σταματά στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα του ορόφου, αλλά χαμηλότερα με αποτέλεσμα να δημιουργείται σκαλοπάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο να το περάσει κλίνη ή φορείο  με ασθενή. Επίσης δυσλειτουργία υπάρχει και στις πόρτες των ανελκυστήρωντου παλαιού κτηρίου.

Αυτή η κατάσταση με την προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους τραυματιοφορείς που καθημερινά μεταφέρουν με τους ανελκυστήρες δεκάδες ασθενείς με φορεία και αμαξίδια. 

Παράλληλα δημιουργείται μεγάλη δυσκολία για το  εργατικό προσωπικό που μεταφέρει καθημερινά δεκάδες φορτία με υλικά και φάρμακα από τις αποθήκες και το φαρμακείο που βρίσκονται στο υπόγειο προς τις κλινικές που βρίσκονται στους ορόφους.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη- Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια