default-image

«Ήτανε μια φορά…και έμεινε για πάντα!»

Κρήτη
«Ήτανε μια φορά…και έμεινε για πάντα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ξεχωριστή δισκογραφική στιγμή στην εμβληματική πορεία του Νίκου Ξυλούρη, είναι αυτή που κυκλοφορεί από την εταιρεία «Αεράκης-Σείστρον», με τίτλο «Ήτανε μια φορά…και έμεινε για πάντα!». Πρόκειται για την τελευταία ζωντανή εμφάνιση στο νησί, παρέα με την Άννα Βίσση και την Κατερίνα Σκορδαλάκη, του θρύλου της Κρήτης, το 1978.

Μια εμφάνιση που καταγράφηκε ολόκληρη, ερασιτεχνικά μ' ένα ερασιτεχνικό κασετόφωνο, από τον νεαρό τότε λυράρη Στέλιο Βασιλάκης.

40 χρόνια μετά βγαίνει στην κυκλοφορία μετά από μια εξαιρετικά σοβαρή ηχητική επεξεργασία, διατηρώντας ταυτόχρονα το ζωντανό περιβάλλον μέσα στο οποίο ηχογραφήθηκε.

«Ο Νίκος Ξυλούρης σ' εκείνη την στιγμή, το καλοκαίρι του 1978 όταν έγινε και η ηχογράφηση ήταν στο απόγειο της καριέρας του κι όπως καταλαβαίνεται το πρόγραμμα του περιελάβανε όλες τις μεγάλες ερμηνευτικές στιγμές του Αρχάγγελου της Κρήτης», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο Ανδρέας Αεράκης.

Η παρουσίαση της διπλής αυτής κασετίνας. Γίνεται σήμερα Παρασκευή του Πάσχα, 21 Απριλίου, στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο στις 19:30 μ. μ..

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκλεκτών προσώπων που θα μιλήσουν για τον Νίκο Ξυλούρη και γι' αυτή την παραγωγή, όπως οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λουκάς Θάνος, Νίκος Μπογιόπουλος, Κώστας Ξυλούρης (Μανταλιώτης) και Στέλιος Βασιλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News