Ειδήσεις

Κρήτη: Τέλος στην περιπέτεια αλλοδαπών που εγκλωβίστηκαν

Μισθωμένο σκάφος προσέγγισε στις 11.30 το σημείο με την παρουσία γιατρού για την παροχή πρώτων βοηθειών κυρίως στον τραυματισμένο τουρίστα.

Αισια κατάληξη είχε η περιπέτεια των αλλοδαπών τουριστών που είχαν εγκλωβιστεί σε περιοχή των Σφακίων και συγκεκριμένα στον Δωματά.

Η επιχείρηση προσέγγισης και εντοπισμού ενός τραυματισμένου Γερμανού τουρίστα και δύο ακόμη αλλοδαπών, που ήταν εγκλωβισμένοι εκεί από το απόγευμα της Πέμπτης, στήθηκε το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά από λίγες ώρες .

Μισθωμένο σκάφος του δήμου Σφακίων που είχε στην διάθεση του το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης και η πυροσβεστική υπηρεσία Βρυσών, προσέγγισε στις 11.30 το σημείο με την παρουσία γιατρού για την παροχή πρώτων βοηθειών κυρίως στον αλλοδαπό τραυματισμένο τουρίστα που έφερε χτύπημα στο ένα άκρο του.

Αμέσως μετά μετέφερε και τα τρία  άτομα

στη χώρα των Σφακίων, ενώ αναφορικά με τον τραυματία τουρίστα, έγινε διακομιδή στο Πολυδύναμο Ιατρείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΑΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΈΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ

Οι αρχές πάντως ενημερώθηκαν για το συμβάν χθες το απόγευμα μέσω του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά και των τριών ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Γύρω στις 7 «έφυγε» το σκάφος για να προσεγγίσει τη περιοχή, τελικά δεν κατέστη δυνατό λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και κυρίως των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν, παρόλο μάλιστα που έφτασε σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από την ακτή.

Ενώ σύμφωνα με τους ίδιους τους τουρίστες είχαν προμηθευτεί με νερό και φαγητό, δίχως να αντιμετωπίζουν άλλο πρόβλημα και με συνεχή επαφή με τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο περιστατικό διάσωσης στο δήμο Σφακίων.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Βίκυ Παπαδογιάννακη

φωτογραφία αρχείου

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια