Ειδήσεις

Συνελήφθη 67χρονος για τον κλεμμένο χαλκό

Στα χέρια της αστυνομίας "έπεσε" το πρωί της Πέμπτης, 67χρονος άνδρας, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 365 κιλά χαλκού.

Ειδικότερα, ύστερα από σχετική ενημέρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση δύο φορτηγών με διάφορα υλικά (χαλκό, καλώδια χαλκού και μεγάλη ποσότητα μετάλλων), ιδιοκτησίας επιχείρησης με νόμιμο εκπρόσωπο τον 67χρονο, συγκροτήθηκε άμεσα μεικτό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο εν λόγω φορτίο.

Το μεικτό κλιμάκιο αποτελείτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, υπαλλήλους του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και υπαλλήλους του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν 365 κιλά χαλκού, (τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν με πλοίο τη γραμμής στην Αθήνα), η συγκεκριμένη ανευρεθείσα ποσότητα, αφού κατασχέθηκε στη συνέχεια αποδόθηκε στονΔιαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΑΛΚΟ

Να σημειοωθεί πάντως, ότι οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια Ηρακλείου και ενημέρωσαν τον εισαγγελέα για τα κρούσματα κλοπών γεωτρήσεων της ΔΕΗ, στις περιοχές τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΕΠΤΑ ΧΩΡΙΩΝ

Σχόλια