default-image

Κρήτη: Σκάφος σε ακτή για να πάρει τραυματισμένο τουρίστα

Κρήτη
Κρήτη: Σκάφος σε ακτή για να πάρει τραυματισμένο τουρίστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση προσέγγισης και εντοπισμού ενός Γερμανού τουρίστα που είχε τραυματιστεί στο πόδι και δύο ακόμη αλλοδαπών, στήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Και οι τρεις ήταν εγκλωβισμένοι από το απόγευμα της Πέμπτης σε θαλάσσια περιοχή στην τοποθεσία Δωματάς Σφακίων στα Χανιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μισθωμένο σκάφος του δήμου Σφακίων που είχε στην διάθεση του το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης και η πυροσβεστική υπηρεσία Βρυσών, επιχειρούσε προσέγγιση με την παρουσία γιατρού για την παροχή πρώτων βοηθειών κυρίως στον αλλοδαπό τραυματισμένο τουρίστα.  

Τελικά γύρω στις 11:30, το σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει τους τουρίστες. Αμέσως μετά τους μετέφερε στη χώρα των Σφακίων, ενώ αναφορικά με τον τραυματία τουρίστα, έγινε διακομιδή στο Πολυδύναμο Ιατρείο.

Οι αρχές πάντως ενημερώθηκαν για το συμβάν χθες το απόγευμα μέσω του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά και των τριών ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Γύρω στις 7 «έφυγε» το σκάφος για να προσεγγίσει τη περιοχή, τελικά δεν κατέστη δυνατό λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και κυρίως των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν, παρόλο μάλιστα που έφτασε σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από την ακτή.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους τουρίστες πάντως είχαν προμηθευτεί με  νερό και φαγητό, δίχως να αντιμετωπίζουν άλλο πρόβλημα και με συνεχή επαφή με τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο περιστατικό διάσωσης στο δήμο Σφακιών.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Βίκυ Παπαδογιάννακη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News