Ειδήσεις

Τα προφητικά λόγια του υποστράτηγου Τζανιδάκη

Συγκλονίζουν κυριολεκτικά τα προφητικά λόγια του Κρητικού στρατιωτικού Ιωάννη Τζανιδάκη, σε ομιλία του πριν τρία χρόνια!

Θρηνεί η χώρα για τους τέσσερις νεκρούς της, τους τέσσερις εκλεκτούς της. Στο πένθος οι Ένοπλες Δυνάμεις, η χώρα και η Κρήτη ιδιαιτέρως, που έχασε έναν δικό της ανώτατο αξιωματικό. Μεγάλη η απώλεια για τον τόπο!

Συγκλονίζουν κυριολεκτικά τα προφητικά λόγια του Κρητικού στρατιωτικού Ιωάννη Τζανιδάκη. Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα απόσπασμα από ομιλία του υποστράτηγου (Ημερήσια Διαταγή) ως Ταξίαρχου κατά την ανάληψη καθηκόντων του, πριν από τρία χρόνια, στη Διοίκηση της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ - ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ Ι. ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ

Τα λόγια, του όπως μεταδίδει ο ιστότοπος rethimnosnews.gr, αποδείχτηκαν προφητικά καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ως πρώτιστο καθήκον, αισθάνομαι την ιερή υποχρέωση να υποκλιθώ με σεβασμό στις πολεμικές μας σημαίες και να αποτίσω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς νεκρούς μας καθώς επίσης και στους πεσόντες, σε ειρηνική περίοδο, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της ταξιαρχίας, αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη μεγάλη αυτή τιμή! Έχω πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που επωμίστηκα έναντι της Πατρίδος αλλά και απέναντί σας και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια του Θεού, να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου…».

Και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια του προσωπικού και ο μηδενισμός των κάθε μορφής και φύσεως ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσει στόχο πρώτης προτεραιότητος. Είμαστε λίγοι. Ας μη γινόμαστε, χωρίς λόγο, λιγότεροι»!

Αύριο στην γενέτειρα του, θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί στον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί με C130 στο Ρέθυμνο, ενώ η κηδεία του κρητικού στρατιωτικού θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα.

Σχεδίαζε άμεσα την αγορά μνήματος

Ως «αξιόλογο αξιωματικό και άνθρωπο που αγαπούσε τον τόπο του» περιγράφει τον υποστράτηγο Γ. Τζανιδάκη που έχασε τη ζωή του στο ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού, ο ξάδελφός του και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ελεύθερνας, Μανώλης Τζανιδάκης.


Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τζανιδάκης αναφέρθηκε στις «μεγάλες βλέψεις» που είχε για το υπόλοιπο του βίου του ο ξάδελφος και συντοπίτης του, «δεδομένου ότι μας έλεγε συνεχώς ότι επιθυμεί να γυρίσει πίσω και να ασχοληθεί με τη γη του πατέρα του. Πάνω από 300 ήταν οι ελιές που μόλις φέτος φύτεψε. Έκανε όνειρα. Σχεδίαζε μάλιστα άμεσα την αγορά μνήματος στο κοιμητήριο του χωριού, γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους μας φίλους και συγγενείς».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελεύθερνας, δήλωσε επίσης ότι ο υποστράτηγος Τζανιδάκης, διακρινόταν από καλοσύνη «αλλά και ένα αστείρευτο χαμόγελο, το οποίο ήταν και το σήμα κατατεθέν πέρα της αξιοσύνης του στο στράτευμα, όπου άφησε το στίγμα του ως επίλεκτο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Ελεύθερνας, σε ψήφισμά του εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του εκλιπόντος, ενώ επίσης αποφάσισε να προβεί στη μνήμη του, και σε δωρεά χρηματικού ποσού 100 ευρώ στον σύλλογο «Αγάπη».Πάνω από τριακόσιες ελιές είχε φυτέψει φέτος στην Ελεύθερνα ο υποστράτηγος Γ. Τζανιδάκης, που έχασε τη ζωή του μέσα στο μοιραίο ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού χθες το πρωί, μιας και στόχευε να επιστρέψει στον τόπο του, το χωριό Ελεύθερνα στο Ρέθυμνο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μανώλης Τζανιδάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελεύθερνας και ξάδερφος του υποστρατήγου.

Σχόλια