default-image

Ληστεία - θρίλερ με ομήρους σε τράπεζα

Ληστεία - θρίλερ με ομήρους σε τράπεζα

Ομήρους, για τρεις ολόκληρες ώρες κράτησαν 8 άτομα θρασύτατοι ληστές οι οποίοι εισέβαλλαν σε τράπεζα στο κέντρο του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, οι τέσσερις ληστές με κουκούλες και μάσκες σιλικόνης, μπήκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Πειραιά στην οδό Χατζηκυριακού 27-31 και ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες που βρίσκονταν στο κατάστημα.

Κάποιοι από τους ληστές πήγαν στο ημιυπόγειο χώρο της τράπεζας και με τη χρήση οξυγόνου άνοιξαν τις θυρίδες αποσπώντας άγνωστα ποσά μετρητών, όπως επίσης κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Οι ληστές φέρεται να διέφυγαν λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα καθώς το μπουτόν του συναγερμού πατήθηκε από τους υπαλλήλους στις 4:49.

Στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας είναι στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, λαμβάνουν καταθέσεις από τα θύματα της ληστείας και συγκεντρώνουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Παράλληλα, κλιμάκιο από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, η ληστεία θυμίσει την αντίστοιχη έφοδο αγνώστων στις 9 Αυγούστου του 2016 σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στους Αμπελοκήπους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες είχαν κρατήσει ομήρους επί δύο ώρες 8 υπαλλήλους και πέντε πελάτες και απέσπασαν 60.000 ευρώ από τις 21 θυρίδες που κατάφεραν να διαρρήξουν με οξυγόνο και τρυπάνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News