Ειδήσεις

Καρποφόρησαν οι έρευνες για τον κλεμμένο χαλκό

Στον εισαγγελέα απευθύνθηκαν σήμερα οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων μετά την άνευ προηγουμένου λεηλασία!

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και τα άτομα που παρέδωσαν το χαλκό στη εταιρία ανακύκλωσης και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μέρος των κλοπιμαίων από τη χθεσινή επιδρομή είτε από άλλο κρούσμα, καθώς η ποσότητα που βρέθηκε δεν ξεπερνά τα 300 κιλά ενώ οι αρχές αναζητούν 1.200 κιλά.

Ωστόσο οι έρευνες καρποφόρησαν όταν εντοπίστηκαν δύο νταλίκες εταιρείας ανακύκλωσης μετάλλων τις οποίες μπλόκαραν οι διωκτικές Αρχές μέχρι το φορτίο τους να ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Η επιδρομή σηματοδότησε την άμεση κινητοποίηση τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και των λιμενικών που έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο Ήφαιστος, ελέγχοντας κάθε ύποπτο όχημα που επιχείρησε να ταξιδέψει χθες με πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Σήμερα το πρωί τα μεταλλεύματα εκφορτώθηκαν και ανάμεσα τους εντοπίστηκαν καλώδια όσο και εξαρτήματα μετασχηματιστών της ΔΕΗ όπως αυτά που έχουν αποσπαστεί, όπως πιστοποίησαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΔΗΕ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΕΠΤΑ ΧΩΡΙΩΝ

Στον εισαγγελέα οι δήμαρχοι

Το είπαν και το έκαναν οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων που τις τελευταίες εβδομάδες ανά διαστήματα, βλέπουν τα χωριά των δήμων τους να στερεύουν από νερό, μετά την αφαίρεση από επιτήδειους που προφανώς έχουν στήσει ολόκληρο κύκλωμα, των μετασχηματιστών της ΔΕΗ που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση.

Σήμερα νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα και εκτός από τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί ζήτησαν ο έλεγχος να διευρυνθεί και στα σημεία που καταλήγει ως ανακυκλώσιμο υλικό ο χαλκός… Που είναι και ο τελικός πιθανόν στόχος των δραστών.

Σύμφωνα, με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, οι δράστες "χτύπησαν" την τελευταία φορά σε χωριά των δύο δήμων αποσπώντας από τις γεωτρήσεις πάνω από 1 τόνο και 200 κιλά χαλκού, εξελίσσοντας τη δράση των τελευταίων ετών που περιοριζόταν στα καλώδια των γεωτρήσεων της υπαίθρου.

Όπως εξήγησαν οι δήμαρχοι ο τρόπος δράσης των επιτήδειων φανερώνει πως - αν μη τι άλλο - πρόκειται για άτομα που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για να προβούν στο εγχείρημα το οποίο αποτόλμησαν, διευκρινίζοντας ότι  τα περιστατικά αυτά όχι μόνο δημιουργούν και μάλιστα τεράστιο πρόβλημα με το νερό στα χωριά, αλλά προσθέτουν ένα τεράστιο κόστος για αποκατάσταση, που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να αντιμετωπιστεί.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη - Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια