Ειδήσεις

Μετά από σαράντα κύματα επιτέλους ξεκινά το έργο Μουρνιών

Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, το οδικό έργο σύνδεσης της πόλης των Χανίων με το Βόρειο Οδικό Άξονα μέσω του κόμβου Μουρνιών ξεκίνησε σήμερα.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Φώτη Καζάση το έργο έπρεπε σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα να παραδίδεται τον προσεχή Ιούνιο. Λόγω των καθυστερήσεων και των προβλημάτων που υπήρξαν εγκρίθηκε παράταση έως τον Ιούνιο του 2019.

Για μια σημαντική μέρα για τα Χανιά έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο αυτό έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το σχέδιο των μηχανικών του ΟΑΚ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο μεταξύ της οδού Αναγνώστου Γογονή, της λεωφόρου Μουρνιών και της επέκτασης της οδού Ζυμβρακάκηδων.

Η οδός Ζυμβρακάκηδων στο τμήμα που διανοίγεται να αποτελέσει δρόμο εξόδου προς τον Κόμβο Μουρνιών και τον ΒΟΑΚ με δύο λωρίδες κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης, ενώ το πλάτος της θα φτάσει τα δέκα τέσσερα μέτρα.

Αντίστοιχα η λεωφόρος Μουρνιών θα αποτελέσει την είσοδο της πόλης των Χανίων μέσω του κόμβου Μουρνιών από την εθνική οδό. Θα έχει μήκος έντεκα μέτρα και θα γίνει μια σύγχρονη συνδετήρια οδός.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο συνολικός του προϋπολογισμός ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτηρίζεται δε ως έργο πνοής για την πόλη αφού θα αποσυμφορήσει τη λεωφόρο Μουρνιών ,δημιουργώντας ασφαλή είσοδο και έξοδο προς την εθνική οδό.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια