default-image

Ρεπουμπλικάνος του Μισισίπι υπέρ του διαλόγου με την Αβάνα

Κόσμος
Ρεπουμπλικάνος του Μισισίπι υπέρ του διαλόγου με την Αβάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Κούβας είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν έναν διάλογο, δήλωσε ο Φιλ Μπράιαντ, Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης στην πολιτεία του Μισισίπι, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί διερευνώντας τις δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών σχέσεων για την πολιτεία του.

"Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να διεξαχθεί σ' ένα θετικό κλίμα," δήλωσε σε συνέντευξή του ο κυβερνήτης υποστηρίζοντας ότι η επίσκεψη του στην Κούβα ήταν "ενθαρρυντική".

Όσοι στις ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κούβα αναζητούν ενδείξεις πολιτικών κινήσεων προκειμένου να κατανοήσουν την πολιτική που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος Τραμπ στο συγκεκριμένο ζήτημα. Προεκλογικά ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί το ενδεχόμενο οπισθοδρόμησης των διμερών σχέσεων στο επίπεδο του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Λευκός Οίκος επανεξετάζει "συνολικά" την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κούβας, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τον Φεβρουάριο, ο εκπρόσωπος Τύπου Σον Σπάισερ.

Ο Μπράιαντ που συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορίου της Κούβας τόνισε ότι "θα ήταν καλό το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ," να μην επηρεάσει την προσέγγιση που θα ακολουθήσει η Ουάσιγκτον στο ζήτημα ρύθμισης των σχέσεών της με την Κούβα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News