default-image

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση ταινίας για τον Ειρηναίο - pic

Κρήτη
Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση ταινίας για τον Ειρηναίο - pic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τεράστια επιτυχία και πλήθος κόσμου διεξήχθη η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για την παρουσίαση της ταινίας - ντοκιμαντέρ για το σπουδαίο Κρητικό ιεράρχη, Ειρηναίο Γαλανάκη.

«Ειρηναίος Γαλανάκης, ένας ειρηνικός επαναστάτης» είναι ο τίτλος της 50λεπτης ταινίας - ντοκιμαντέρ των Γιώργου Κουκουράκη και Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Στο ντοκιμαντέρ εξιστορούνται τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του μακαριστού ιεράρχη: «Μια μοναδική διαδρομή πίστης, αγώνα και προσφοράς με ένα πρωτοποριακό κοινωνικό έργο που φώτισε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Κρήτη και τη Γερμανία», όπως επισημαίνεται στη σχετική πρόσκληση.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αντιδικτατορική δράση του ιεράρχη και στο λαϊκό ξεσηκωμό για την επιστροφή του στη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου το 1980.

Το ντοκιμαντέρ προλόγισε η Λένα Διβάνη, συγγραφέας, καθηγήτρια Ιστορίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Indigo View, εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ, με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Για το Μητροπολίτη Ειρηναίο μιλούν ο δημοσιογράφος και στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο αείμνηστος δημοσιογράφος Βάσος Μαθιόπουλος, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο Μητροπολίτης Ουγκάντας Ιωνάς και Κρητικοί που τον έζησαν από κοντά. Ο ίδιος ο Ειρηναίος αναπολεί με συγκίνηση τα νεανικά του χρόνια και αφηγείται σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News