default-image

Που εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε χαθεί

Ελλάδα
Που εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε χαθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην περιοχή του Σαρανταπόρου φαίνεται ότι κατέπεσε το ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Μία γυναίκα αξιωματικός από το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντοπίστηκε τραυματισμένη και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πέντε επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, σύμφωνα με το ΓΕΣ.

Μόλις χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ στήθηκε μια ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό του, τόσο με χερσαία όσο και με εναέρια μέσα, στα όρια των περιφερειών της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Αρχικά οι έρευνες εστίασαν προς το όρος Μπούρινο αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν στην περιοχή του Σαρανταπόρου, όπου πιθανότατα οι καιρικές συνθήκες συνετέλεσαν στο να χαθεί το στίγμα του και στην πτώση του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ελληνικού Στρατού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News