Ειδήσεις

"Μυστήριο" η αυτοκτονία του 83χρονου στην Ιεράπετρα

Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και γείτονες αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί - Όλοι μιλούν για έναν σπουδαίο χαρακτήρα.

Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε από τους οικείους του, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Τρίτης ένας 83χρονος συνταξιούχος τορναδόρος στη δυτική έξοδο της Ιεράπετρας.

Εντοπίστηκε σε πρώτη φάση από τη γυναίκα του μέσα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού τους στα Βιγλιά Ιεράπετρας και σε ελάχιστο χρόνο έφθασαν και τα παιδιά του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πυροβοληθεί με δίκανο κυνηγετικό όπλο.

Στην τσέπη του βρέθηκε ένα χειρόγραφο σημείωμα, στο οποίο δεν αναφέρει κανέναν απο τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ

Έγραφε όμως την τελευταία του επιθυμία, η οποία σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ήταν να ταφεί στο χωριό απο το οποίο κατάγεται και υπεραγαπούσε, τον Χριστό Ιεράπετρας.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το δίκαννο κυνηγετικό όπλο την κάνη του οποίου είχε τοποθετήσει κάτω από το πηγούνι του πριν πατήσει τη σκανδάλη, βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του, ενώ τα σκάγια είχαν προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο κρανίο του, και είχαν επιφέρει ακαριαία τον θάνατο του.

Λίγο μετά τις 9:30 το ορωί, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος και του Εγκληματολογικού Λασιθίου που έφθασαν στο σημείο για να φωτίσουν τα αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, απέκλεισαν το χώρο και ενημέρωσαν την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Στις 11:20 η ιατροδικαστής Ηρακλείου κ. Νάθενα, ξεκινούσε την απαραίτητη αυτοψία στην αυλή του σπιτιού του 83χρονου και τη συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα της αυτοχειρίας.

Παρά ταύτα το πρωί της Τετάρτης θα γίνει στο ΠΑΓΝΗ η νεκροψία νεκροτομή και θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο.

Στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του ο ίδιος δεν δίνει ιδιαίτερες εξηγήσεις για τους λόγους που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα, αλλά εκφράζει την επιθυμία του να θαφτεί στο χωριό του, στο Χριστό Ιεράπετρας.

Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και γείτονες αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί και δεν βρίσκουν τους λόγους που οδήγησαν τον 83χρονο στην αυτοχειρία. Οικονομικά, οικογενειακά, ψυχολογικά η άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας δεν είχε.

Τον τελευταίο καιρό όμως τον απασχολούσε έντονα ένας ανυπόφορος πόνος στη μέση, για τον οποίο οι θεράποντες ιατροί του, δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα.

Όλοι πάντως μιλούν για έναν σπουδαίο χαρακτήρα, σωστό οικογενειάρχη, δίκαιο και υπερήφανο άνθρωπο, που είχε δουλέψει πάρα οολύ σκληρά στη ζωή του και δεν είχε εχθρούς οαρά μονάχα φίλους.

Από όλους εμάς, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια