default-image

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στα Χανιά

Πολιτισμός
Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κινηματογραφική λέσχη cineΙστορίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων παρουσιάζουν την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για μια ακόμη χρονιά ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το τμήμα προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς σε όλη την χώρα, φτάνει και στα Χανιά. Ένα ταξίδι που ξεκινά από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας που έχουν το πάθος για τις εικόνες, την αγάπη για το σινεμά. Για μια ακόμη φορά γινόμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι του πολιτισμού και κάνουμε πράξη την κοινή πεποίθηση πως ο κινηματογράφος είναι μια εμπειρία ικανή να μας ενώσει.

Αποκαλυπτικά και εξαιρετικά ανθρώπινα, τα ντοκιμαντέρ που συμμετείχαν στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα , ανασυνθέτουν τη σύγχρονη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Ντοκιμαντέρ από ένα ευρύ θεματικό φάσμα που συγκροτεί έναπολύμορφο καλειδοσκόπιο του κόσμου μας θα προβληθούν στο διήμερο των προβολών στα Χανιά.

Πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, εικόνες της κρίσης, ανθρώπινα δικαιώματα, πορτρέτα ανθρώπων με ξεχωριστές ιστορίες ζωής, Τέχνη, παραδόσεις, αλλά και μνήμες από το παρελθόν, προσκαλούν το κοινό σε ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι. Ένα ταξίδι το οποίο γίνεται για 9η χρονιά με την συνεργασία της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την σταθερή υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News