Ειδήσεις

Κριτσά: Διαδήλωση για τα δυναμιτάκια ανήμερα του Πάσχα!

Διαμαρτυρία για να εκφράσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην απαγόρευση που τους επέβαλαν να μην πετούν δυναμίτες ανήμερα του Πάσχα!

Αυτό πάλι ποιος το περίμενε; Έκαναν, λέει, διαμαρτυρία για να εκφράσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην απαγόρευση που τους επέβαλαν προκειμένου να μην πετούν δυναμίτες. Η πορεία-διαμαρτυρία έγινε ανήμερα του Πάσχα από κατοίκους της Κριτσάς.

Κάτοικοι νεαρής, κυρίως, ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Κάτω Πλατεία του χωριού, και διαμαρτυρήθηκαν για την απαγόρευση της Αστυνομίας να τηρήσουν το έθιμο με τους δυναμίτες τη διάρκεια της δεύτερης Ανάστασης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΗΧΟΥΝ ΤΑ "ΟΡΓΑΝΑ" ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙΑ

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι το χωριό τους αδίκως έχει στοχοποιηθεί. Στα πανό μάλιστα που κρατούσαν στα χέρια τους κατά τη διαμαρτυρία, είχαν γράψει «Σεβόμαστε το νόμο. Σεβαστείτε τα έθιμα» και «Σεβασμός-Διαφύλαξη των εθίμων».

Η διαδήλωση ήταν ειρηνική με μικρές εντάσεις, με τον πρόεδρο της Κριτσάς, Νίκο Ζαχαριάδη, να επαναλαμβάνει ξανά ότι θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή και να ξεκινήσει η διαδικασία ώστε το έθιμο, από του χρόνου, να νομιμοποιηθεί. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι την είσοδο της Κριτσάς, όπου είχαν παραταχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σχόλια