default-image

Εκτόξευση στο τουριστικό ρεύμα "μαρτυρούν" οι προκρατήσεις

Κρήτη
Εκτόξευση στο τουριστικό ρεύμα "μαρτυρούν" οι προκρατήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτόξευση στο τουριστικό ρεύμα αναμένεται τη φετινή σεζόν, μετά την εικόνα που παρουσιάζουν οι προκρατήσεις, οι οποίες εμφανίζονται αυξημένες 40%, σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού.

Εντωμεταξύ στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στην ΚΡΗΤΗ TV, έκανε λόγο για θεαματική αύξηση των παρακρατήσεων έως και 70% στην Κρήτη, η οποία πανελλαδικά θα αποτελέσει και πάλι τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και το 2017.

Χρυσή τουριστική χρονιά αναμένεται η φετινή, ωστόσο οι παράγοντες της αγοράς κρατούν και φέτος μικρό καλάθι, με δεδομένο ότι και πέρυσι οι αφίξεις ήταν αυξημένες, κάτι όμως που δεν αντικατοπτρίστηκε στα έσοδα, τα οποία ήταν λιγοστά.  

Την ίδια ώρα, για το 2017 τα κρουαζιερόπλοια που πρόκειται να επισκεφτούν το λιμάνι Ηρακλείου ανέρχονται στα 130 και είναι χωρητικότητας 250.000 επιβατών, ενώ η αλματώδη πορεία του τουρισμού τη φετινή χρονιά αναμένεται να δώσει μια μεγάλη «ανάσα» και στα έσοδα της χώρας μας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 1 δις ευρώ επιπλέον άμεσα έσοδα.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News