Ειδήσεις

Μαζί με τα τσάρτερ επέστρεψαν και οι δουλέμποροι (video)

Με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και των πτήσεων τσάρτερ, εμφανίστηκαν ξανά τα κυκλώματα διακινητών παράνομων μεταναστών.

Χωρίς αναστολή και παρά το στενό αστυνομικό κλοιό, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους επιχειρώντας να διακινήσουν παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Είκοσι τρία άτομα, ανάμεσα τους έξι ανήλικα παιδάκια εντοπίστηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες στο στάδιο του διαβατηριακού ελέγχου όπου επέδειξαν πλαστά διαβατήρια, τα οποία τους είχαν προμηθεύσει δουλέμποροι έναντι αδρής αμοιβής και τα οποία πίστευαν ότι θα τους εξασφαλίσουν «εισιτήριο» για μια καλύτερη ζωή στη χώρα της επιλογής τους.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως πρόσφατα οι διωκτικές Αρχές της Κρήτης πέτυχαν την εξάρθρωση ενός από τα πλέον οργανωμένα διεθνή κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και ολόκληρη την Ευρώπη.

Τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, με στόχο προφανώς να εκμεταλλευτούν τυχόν κενό ασφαλείας εξ αιτίας των γιορτών, οι δουλέμποροι επιχείρησαν να διακινήσουν έξι άνδρες και δύο νεαρές, οι οποίες συνόδευαν τα τρία παιδιά τους.

Αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν τόσο στις αίθουσες αναχωρήσεων, όσο και τον εξωτερικό χώρο του αερολιμένα με στόχο να εντοπίσουν τους διακινητές των μεταναστών που προσπαθούν να τους κατευθύνουν, είτε εμφανίζονται οι ίδιοι ως ταξιδιώτες, προκειμένου στη συνέχεια να του παραδώσουν τις κάρτες επιβίβασης.

Από τις 30 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί 5 Σύριοι, 4 Αφγανοί, 3 υπήκοοι Καμερούν, 2 Παλαιστίνιοι, 2 Ιρανοί, 1 Ιρακινός, οι οποίοι συνόδευαν ξι ανήλικα παιδάκια.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια